1886 yılında,1 Mayıs’ta ABD’nin Chicago kentinde işçilerin, İŞ GÜNÜ’nün 8 saat olması için başlattıkları mücadelede pek çok kişi yaralandı, öldü..
DİRENİŞ'in öncüsü 4 sendikacı yargılandı ve idama mahkum oldu. Emekçiler ağır bedel ödedi..SERMAYE’nin karhırsı, acımasızlığı, baskılar, tehditler, öldürmeler EMEKÇİLER’i yıldıramadı, sindiremedi.
1 Mayıs günü,1889 da İŞÇİ BAYRAMI olarak benimsendi ve o tarihten bu yana bütün dünyada EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ, kitlesel olarak kutlanıyor..
Ülkemizde de 1923’ten itibaren kutlanmakta olan 1 MAYIS, 1977 yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda kana bulandı. Kutlama yapan emekçilerin üzerine açılan ateş ve yaratılan panikte 34 işçi öldü ve pek çok emekçi de yaralandı.. 
Katliam ve vahşetin acıları hiç kapanmadı. TAKSİM MEYDANI,1 Mayıs kutlamalarının simgesi oldu, siyasal iktidarlarca genellikle sudan bahanelerle kutlamalara kapatıldı..
İşçi bayramlarını kutluyoruz ama hala AÇLIK SINIRININ altında asgari ücreti, emekçilerimize reva görüyoruz. İş yerlerinde gerekli donanım ve teknolojik eksiklikler nedeniyle çoğu Köür Madeni ocaklarında, fabrikalarda ve inşaatlarda olmak olmak üzere yüzlerce işçimiz can veriyor, yakınları öksüz ve yardıma muhtaç kalıyor.
Kimi işçilerimizin güvenli, sürekli çalışma ve düzenli ücret alma güvencesi yok. Bütün olanaksızlıklara ve yaşanan acılara karşın EMEK VE DAYANIŞMA kutlamaları sürüyor..
Bu yıl ülkemizde de insanlarımızın yaşamını tehdit eden CORONAVİRÜS BELASI nedeniyle evlerimizde kalmak zorundayız..
Geçmişte pek çok musibet ve belayı yenen güzel ülkemiz ve insanlarımız, bu sıkıntıları da aşacak ve YAŞAM SÜRECEKTİR.. 
Bu yıl emekçilerimize, evlerimizde direniş ve dayanışma marşları söyleyerek eşlik edeceğiz..
1 MAYIS’ı unutmayacağız, unutturmayacağız... Bütün engellere ve güçlüklere rağmen  birlik ve dayanışma içinde haksızlıkla mücadele eden, direnişlerini sürdüren emekçilerin 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA gününü kutluyor ve ölenleri saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Yaşayan emekçilerimize başarılar diliyoruz..