Emirdağ Otogar Festival Alanı'nda düzenlenen festivalin ilk iki gününde Emirdağlı Edeler, Gökçe, İsmail Altunsaray ve Gentlemen müzik grubu sahne aldı.

Yoğun katılımın olduğu festivalde vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. Festivalde alanındaki vatandaşlarla ve çocuklarla yakından ilgilenen Serkan Koyuncu Emirdağ yöresine özgü lezzet stantlarını ve kurulan diğer stantları ziyaret etti.
Sahne alan sanatçıların her birine Emirdağ hatırası olarak topak ev hediye eden Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, "Kadim Şehrimiz Gurbetin Başkenti Emirdağ’a adına yakışır bir festival düzenledik.

Festival alanını tıklım tıklım dolduran binlerce hemşehrimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Yükselen değer Emirdağ büyüyor,gelişiyor bunda siz kıymetli hemşehrilerimizin katkısı çok büyük. 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan festivallerimize bütün vatandaşlarımızı bekliyorum. Gurbetçi Festivalimizde sahne alan birbirinden değerli sanatçı arkadaşlarımıza şahsım ve sizin adınıza bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.