CHP’li Nuray Akçasoy Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısında hayvan barınağı konusu ile ilgili olarak, “Orhan Durmuş beyin de, bizim de hayvan barınağı konusunda hassasiyetlerimiz var. Orhan bey bu konuyu birkaç seferdir yazılı önerge olarak gündeme getiriyor. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ile birçok sivil toplum örgütü ile birlikte bu konuda bir görüşme yaptık. Hayvan barınağı konusunda mutlaka bir yer ayarlanacağanı, ama milli emlaktan, ama ormandan, ama haziden bir yer ayarlanacağını, buna da çok istekli olduğunu söylemişti. Ama bugün öğreniyorum ki bu iş için çok uygun bir yer istememize rağmen anlamsız bir şekilde olumsuz yanıt verilmiş. Üstüne de tarım arazisi olarak kullandığımız alanın ortasına yapabilirsiniz diye öneri vermişler. Tarımın ülkemiz için bu kadar önemli olduğu bir dönemde böyle bir öneri. Bunu siz yapmayın da bütün hayvanseverler size karşı dursun gibi bir anlayışla yapıldığını düşünüyorum. Bir an evvel Sayın Valimizden böyle bir yerin yapılması konusunda hızlı bir şekilde destek istiyorum. AK Partili arkadaşlarımızdan da destek bekliyorum. Doğru olan da bu olur. Bu hayvan barınağını yapmamız gerekiyor” dedi.

AK Partili Mustafa Birsen de konu ile ilgili olarak, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu ile ilgili çok uygun araziler var. Eskişehir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden böyle bir arazi isteyeyim de, siz de vermeyin de, ben de üzerimden bu sorumluluğu atayım anlayışı olarak algıladım. Bu konuda lütfen inatlaşmayı bırakalım. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki uygun araziler ile bu konuyu çözelim.”

CHP’li Aydın Ünlüce de Mustafa Birsen’in açıklamalarına yanıt olarak, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki araziler hep tarım arazisi durumunda. Hazineden talep edilen alan tarım arazisi vasfını kaybetmiş. Asfalt şantiyesine yakın bir konumda olduğu için avantajları varmış. Tarım arazisine yapmaya kalksak Tarım Bakanlığı izin vermeyecektir. Meclis üyeleri olarak aynı hassasiyeti taşıdığımız sürece bu problem hızlı bir şekilde çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yapılması planlanan hayvan barınağı ve hayvan bakım evinin yapılması konusunda 3 milyon TL kaynak oluşturduğu da konuşulan konular arasında yer aldı.