65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının ne kadar devam edeceği tartışılıyor. Bu konuda sosyal medyada da çeşitli paylaşımlar var...

Örneğin bir paylaşımda şu ifadeler yer almış: 
"Bu konuda bir şey yapmalıyız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yok.. Almanya’ya, Hollanda’ya bakın mesela, sadece 2 kişi arasında 1.5 metreden fazla yaklaşmama yasağı var.. Fransa ve İtalya’da herkese sokağa çıkma yasağı var ama yaş ayrımı olmaksızın herkes günde 2 saat sokağa çıkabiliyor.. Sadece 65 yaş üstü ve 20 yaş altı mı ölüyor??.. Çoğu insan güneş bile görmeyen evlerde yaşıyor bu ülkede. Ve günlerdir güneş yüzü görmeden hapis bu insanlar. Zaten Corona olmasa hareketsizliğin neden olduğu hastalıktan ölecekler ya da delirecekler.. Geçen gün birisi yazmış; Annem alzheimer hastası, 2 gün daha yürümezse yürümeyi unutacak ve hareketsizlikten ölecek... Bir diğeri yazmış: Babam her gün 5 kilometre yürüyordu, şimdi 40 gündür evde sağlığını kaybetti.."

Güzin Kayir de bu paylaşımlara bir ek yapmış: "Kalp, damar ve yüksek tansiyon hastası 65 yaş üzerinde olan insanları hareketsiz bırakarak felç, kalp krizi veya anevrizma geçirterek ölümden beter bir yaşama mahkûm edeceksiniz.. Böyle yaşamak ölümden beterdir.. Bilim kurulundaki hocalar bunu bilmiyor mu??.. Covid-19 dan korumak böyle mi olur??"


Bu paylaşımlara istinaden konunun uzmanı bir doktor arkadaşımıza görüşünü sorduk: 
"65 yaş üstü kimseler belli saatlerde sokağa çıkmalıdır... Hareketsizlik ölüme neden olabilir" diye cevapladı. 

Bu virüs aslında biliniyormuştu! 

Biz güya kendi kendimize virüs ile ilgili haber, yazı, televizyon seyretmeyeceğiz, okumayacağız, dinlemeyeceğiz diye karar almıştık..
Ne var ki bazen bu kararlarınızı uygulama imkanınız olmuyor..
Sevgili kardeşimiz, bizim efsane CHP gençlik kollarımızdan bu yana tanışıp sevdiğimiz Nevzat Erol bir belge yollamış. İlişikte görüldüğü üzere 5 Mayıs 2013 Pazar tarihli Güneş Gazetesi'ndeki haber, "Ölümcül Virüs" başlığı ile verilmiş ve kelimesi kelimesine şöyle: 
"Çinli bilim adamları ölümcül grip virüsü geliştirdi, bilim dünyası ayağa kalktı... Niçin yapıldığı açıklanmayan, Çinli bilim insanlarının geliştirdiği bu ölümcül virüsün yayılmasından korkuluyor"
Çok yazılıp çiziliyor ama, Türk basınında yer alan böyle bir tehlikeyi dünyanın atlamasını insanın havsalası almıyor.. Göstere göstere gelmiş demek ki, diyesi geliyor insanın..