Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştirdiği vekaletle kurban kesim programı kapsamında bu yıl başta yurt içinde 81 il 922 ilçede, yurt dışındaysa 82 ülke 375 bölgede Türk milletinin emaneti 525 bin 550 hisse kurbanı keserek 21 Milyon 897 bin 917 kişiye kurban eti ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yarım asra yakındır pek çok alanda gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle Türk milletinin iyilik temsilcisi olan Vakfın, hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 30 yıldır kurban kesim organizasyonu düzenlediğini söyledi.

Turan, hayırseverlerin emanetleriyle 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nu da başarıyla ve gururla yerine getirdiklerini belirterek, “Milletimizin, hayırseverlerimizin destekleriyle bu Kurban Bayramı’nda da başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanına giden Vakfımızın mavi yelekli iyilik erleri, emanetleri gerçek sahiplerine gece gündüz demeden, yorgunluk bilmeden beklenilen olmanın gereğini yerine getirerek titizlikle ulaştırdı” dedi.

Kurbanlık şartlarını taşıyan hayvanların İslami usullere göre kurban edilmesine büyük önem verdiklerinin altını çizen Turan, “Vekalet yoluyla Vakfımıza emanet edilen kurban hisselerine halel getirmeden kesimlerini gerçekleştirdik. Görevli ve gönüllülerimiz, kurbanlık özelliği taşıyan hayvanları akılda en ufak bir şüphe kalmadan tespit ettikten sonra vekalet veren vatandaşlarımızın isimlerini tek tek okuyarak yerel halkın da desteğiyle kesim yaptı” diye konuştu.

Turan, yurt içinde ve yurt dışında kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin paketlenerek, Vakfın görevli ve gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, darda kalmışlara, mağdurlara Kurban Bayramı içerisinde dağıtıldığını ifade etti. Turan, kurban etinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı’ndan oluşan çeşitli hediyeleri de hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Yurt dışında Türk bayrağına büyük bir sevginin duyulduğunu aktaran Turan, “Milletimizin emanetlerini ulaştırmak için sahada olan görevli ve gönüllü arkadaşlarımızla görüştüm. Arkadaşlarımız, Türk bayrağını gören kişilerin duaya durduğunu, bayrağımızı öptüğünü, yüzlerinde mutluluk ve umut yeşerdiğini gururla anlatıyor. Arkadaşlarımız nereye giderse gitsin, aynı sevgi ve muhabbetle karşılaştıklarıyla ilgili pek çok anılarını anlatıyor” dedi.

Turan, Kurban Bayramı dolayısıyla yurt dışında olan Vakfın görevli ve gönüllülerince, bir tek damla suya hasret olan bölgelerde milletin emanetleriyle TDV tarafından inşa edilen su kuyusu ve vakıf çeşmelerinin, yetimhanelerin açılışının da yapıldığını ifade etti.

1993 yılından bugüne kadar 3 Milyon 916 bin 723 hisse kurban

Turan, Türkiye Diyanet Vakfı’na hayırseverlerce emanet edilen 525 bin 550 hisse kurbanı görevlilerin nezaretinde kesip, toplam 21 Milyon 897 bin 917 kişiye kurban eti ulaştırdıklarının bilgisini verdi.

Turan, organizasyona destek veren herkese teşekkür ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aziz milletimizin bizlere emanet ettiği kurban vekaletleriyle Kurban Bayramı dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar için daha anlamlı bir hale gelmiş oluyor. 1993 yılından bugüne kadar hayırseverlerimizin vekalet verdiği toplam 3 Milyon 916 bin 723 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, hilalin kuşattığı dünyayı iyilikle sarmak için mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz. Vekâletle kurban organizasyonuna kendi kurbanlarını da bağışlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, her türlü desteği veren muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize, sanatçılarımıza, sporcularımıza, Diyanet teşkilatımızın fedakâr mensuplarına, yurt dışında ülkemizi en güzel şekilde temsil eden görevli ve gönüllülerimize, yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyoruz.”