AK Parti ilçe binasının ve yabancı uyruklu M.A’ya ait işyerinin camlarının bir süre önce parke taşı ile kırılarak zarar verilmesi üzerine Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine “Kamu Malına Zarar Verme ve Mala Zarar Verme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Araştırma üzerine her iki saldırının da kasklı, motosikletli birisi tarafından yapıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine güzergâhlar üzerinde bulunan MOBESE kamera görüntüleri ve tanıklarla yapılan görüşmeler sonucu failin eşkâl tanımında üstünde un lekeli giysilerinin olduğu şeklinde bilgiler edinildi. Bunun üzerine bir ekmek fırınında çalışan 20 yaşındaki H.D. yakalanarak gözaltına alındı.

“HÜKÜMETİN POLİTİKASINA KIZDIM YAPTIM”

Şüpheli H.D. sorgusunda hükümetin Suriyeliler hakkındaki politikasına kızdığından, aldığı alkolün de etkisi ile kimsenin yönlendirmesi olmadan bireysel olarak yaptığını, verdiği zararları karşılamak istediğini söyledi. AKP ilçe binası ve Suriye uyruklu kişinin işyerine saldırı suçundan adliyeye çıkartılan zanlı H.D. tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, zanlı H.D. hakkında elektronik kelepçe ile ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi.