Recep Akdağ Eskişehir'de gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti;

“AK Parti çatısı altında Cumhur İttifakımızla güzel bir yolculuk yapıyoruz. Bu çatı altında milletimize hizmet etmek bizim için bir nimettir. 11 milyon üyesi olan bir aileyiz. Nüfusumuza göre kıyaslarsak bu denli bir hareketin dünyada eşi ve benzeri yok. Bu AK Parti’nin gücünü gösteriyor, göz bebeğimiz Recep Tayyip Erdoğan’a bu milletin ne kadar itimat ettiğini gösteriyor.

Samimi olmak lazım. Millete doğru konuşmak gerekiyor. Biz sağlıkta dönüşümü yaparken hastanelerimizin kapısını bütün vatandaşlarımıza açtık. Eskiden işçi ailelerinden gelen insanlar berbat SSK hastanelerinden başka bir yere gidemiyorlardı. İlaç almak için hastanenin bodrum katındaki eczanede 4 saat nöbet bekliyorlardı. Böyle bir düzen vardı. Biz bu sıkıntıları aştık. Cumhurbaşkanımızın yüksek vizyonuyla, sağlık sisteminde dünyanın dahi örnek aldığı devrimi gerçekleştirdik. Eskişehir’de Avrupa’da olmayan Şehir Hastanesi var ve herkese açık. Bütün vatandaşlarımız eşit şekilde yararlanıyorlar. Yıllar önce SSK ile görüşüyoruz, SSK’daki genel müdür bize ‘Bakanım siz tek yataklı, tuvaletli ve banyolu hastane odası diyorsunuz. Efendim işçiye böyle şeyler olmaz’ diyordu. Zihniyet buydu. Peki ne oldu? Biz bu sıkıntıları aşmaya çalışırken, CHP ile o günkü sendikalar ve Türk Tabipler Birliği kimi bulduysalar 25 bin kişiyle sağlık bakanlığımız önünde nümayiş yaptılar ve yaptığımız kanunu çıkartmamak için ellerinden geleni yaptılar. Üstüne düzenlediğimiz kanun bozulsun diyerek Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler. Bunların zihniyet yapısı bundan ibaret. Milletin yararına iş yapmazlar. İşte AK Parti bu vesayeti ortadan kaldırmıştır.  

Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Büyük bir vizyon olarak, şimdi kendi markamız Togg’u ortaya çıkarıyoruz. Onu da karalamaya çalışıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, Togg’u yapar yaptırır, bunlar yapsa yapsa Togg’un heykelini yaparlar. Bu vizyon projelerimizin devam etmesi için 2023 seçimlerine kadar zamanımızı iyi kullanalım, hane ziyaretlerimize devam edelim. Durmak yok, yola devam.”