19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Çıldır Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Çıldır Muhtarlar Derneğine kayıtlı muhtarlar katıldı.

Bu yıl ikincisi kutlanan 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle bir araya gelen Çıldır Muhtarlar Derneği Çıldır Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk koyarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular.

Düzenlenen törenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Uzunkaya “Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 188 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Muhtarlar, halkın oylarıyla göreve gelen, bulundukları ve görev aldıkları bölgeye en iyi hizmeti getirmek, getirilmesine yardım ve aracılık etmek adına büyük bir görev üstlenmektedir. Bu anlamda bizlere bu günü layık gören Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve meclisimizin kıymetli görevlilerine teşekkür ediyor, tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu’nu makamında ziyaret eden muhtarlar, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu’nun muhtarlar için vermiş olduğu resepsiyona katılmak için Çıldır Aktaş Sınır Kapısına geçtiler.