İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, ev, iş yeri ve araçlardan çek ve bono çalan şüphelilerin paravan firmalar vasıtasıyla ciro ettikleri ve icra tehdidiyle çeklerin tahsil edilmesi üzerine çok sayıda suç duyurusunda bulunulduğu tespit edildi. 

Sahte çek üreten ve paravan şirket kurup karşılıksız çekleri piyasaya süren şüpheliler hakkında da polise çok sayıda müracaat gelmesi üzerine teknik ve fiziki takip yapıldı. Bu çalışmaların sonucunda belirlenen kişi ve adreslerine yönelik olarak bu sabaha karşı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İstanbul merkezli 13 ilde 59 şüpheliyi yakalamaya yönelik operasyonlarda, örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık', 'resmî belgede sahtecilik', 'parada sahtecilik' ve 'hırsızlık suçları' kapsamında 39 kişi yakalandı. Şüphelilerin üst ve araç aramalarında ise toplamda 5 milyon lira bedelli 143 çek, 320 bin bedelli sahte euro banknotu, 50 bin bedelli sahte dolar banknotları, 2 sahte kimlik, 1 sahte ehliyet ele geçirildi.