21 KOYUNU ÖLEN VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Sinop'un merkez Demirci köyü Eldeviz Mahallesi’nde Bülent Canel adlı üreticiye ait 21 koyun merada yedikleri bir bitkiden dolayı zehirlendi. Ahıra girdiğinde 12 koyunun cansız bedeniyle karşılaştığını belirten Canel, konuyu derhal yetkili birimlere haber verdiğini söyledi. Canel, "Ahıra girdiğimde koyunlarımın 12 tanesi ölmüş, diğerleri rahatsızdı. Rahatsız olan koyunlara serum takıldı ve ilaç verildi, ancak 3 gün içerisinde hepsi öldü. Toplamda 21 koyunum can verdi. Koyunlara mera zehirlenmesi teşhisi konuldu. Doğada yetişen zehirli bir ot varmış, ondan zehirlenmişler. Hiçbirini ne yazık ki kurtaramadık" dedi.

"BUNLARIN ÜZERİNE BİR DE SİGORTA MAĞDURİYETİ YAŞADIM"

Koyunlar için daha önce sigorta yaptırdığını kaydeden Canel, hayvanların gerçek bedeli üzerinden sigorta yapılmadığı için mağdur olduklarını belirtti.

Bülent Canel, "Koyunlarımı sigortalatmıştım ancak sigortayı çok düşük göstermişler. Hayvanları bin liradan sigortalamışlar. 3 bin liralık koyunlarımızın tanesine 800 TL alacağız. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Banka bu fiyat üzerinden düzenlediği için bir imkan sağlanamıyor. Sigorta yapılırken biz bu konuda uyarılmadık. Mesela gelip koyunların fotoğraflarının çekilmesi ve incelenmesi lazımmış, bunlar yapılmadı. Üreticilerimiz özellikle sigorta konusunda dikkatli olsunlar. Daha sonra benim gibi mağduriyet yaşamasınlar" diye konuştu.