ADNAN OKTAR'IN AVUKATLARINA OPERASYON: 32 GÖZALTI

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü, organize suç örgütü liderliğinden mahkûm olan Adnan Oktar'ın, avukatları aracılığıyla örgüt üyelerine talimat verdiğinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenleyerek 32 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, organize suç örgütü liderliğinden mahkûm olan Adnan Oktar'ın avukatları aracılığıyla emir ve talimatlarını cezaevi dışındaki örgüt üyelerine ilettiği iddia edildi. Bu iddiaya göre Oktar'ın avukatları müvekkilleri adına örgütün maddi imkanlarını kontrol ederken, müşteki ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabilecek kişilere baskı kurdu.

SABAH 8'DE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Söz konusu iddialar ve yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından bu sabah 08.00'de İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar çerçevesinde de İstanbul'da iki, Ankara'da bir avukatlık ofisi, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet savcıları nezaretinde arandı.

32'Sİ YAKALANDI

Operasyonlarda, Adnan Oktar davasında tahliye olan 61 sanık hakkında, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin verdiği tutuklama kararıyla ilgili 52 kişiden 32'si yakalandı. Yakalananlar arasında Oktar'ın avukatlarının da bulunduğu belirtildi.

İstanbul dışında oldukları belirlenen 9 sanık ile firarilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.