BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİNİ KAÇIRAN SANIĞA 6 YIL HAPİS CEZASI

İstanbul Şişli’de 7 Eylül 2021 tarihinde, boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal’ı ailesinin gözü önünde zorla taksiye bindirerek kaçıran Mithat Topal ve kendisine yardım eden iki arkadaşının, 'birden fazla kişiyle birlikte cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4’er yıldan 14'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.  

Duruşmaya Şilan Topal, müşteki olan babası Abdulhamit Narman ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız ise duruşmaya, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

“KÖTÜ NİYETLİ OLARAK HAREKET ETMEDİM” 

Mahkemede savunması sorulan tutuklu sanık Mithat Topal, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, “Kötü niyetli olarak hareket etmedim. Eşimle barışmak için hareket ettim. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum. Eşime zarar vermem söz konusu değildir. Çocuğumun annesidir. Olay nedeniyle pişmanım. Tahliyemi talep ederim” dedi. Diğer sanık Maksut Yıldız ise pişman olduğunu söyleyerek tahliyesini talep etti.

Mağdur Şilan Topal, mahkemedeki beyanında, şikayetinin devam ettiğini belirterek kendisini kaçıranların cezalandırılmalarını istedi.  

“İNDİRİM UYGULANMADAN CEZALANDIRILSINLAR”

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, olay tarihinde Şilan Topal ile Mithat Topal'ın resmi nikahlı olmalarına karşın fiilen ayrı yaşadıklarına işaret etti. Olay günü gece saatlerinde sanık Mithat Topal'ın, Şilan Topal'ı evinin önünden zorla ticari taksiye bindirdiğini kaydetti. Mütalaada, Maksut Yıldız'ın Mithat Topal'a yardım ettiği, Rahim Maral'ın ise ticari takside yanında oturan Şilan Topal'ın araçtan inmesine izin vermediği aktarıldı.  

Sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak ve indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep eden savcı, sanık Rahim Maral'ın ise 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mütalaada, sanıklar Mithat Topal ile Maksut Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi. 

"HEPSİ İFTİRA” 

Son sözü sorulan sanık Mithat Topal, “Anlatılan suçların hepsi tamamen iftiradır. Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Beraatımı talep ederim” dedi. Sanık Maksut Yıldız ise son sözünde beraat ve tahliye talebinde bulundu. 

3 SANIK DA CEZA ALDI 

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Mithat Topal'ı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 yıl, sanık Maksut Yıldız'ı ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Rahim Maral’ı ise 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanıklar Mithat Topal ile Rahim Maral’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.