Eskişehir'de eşini bıçaklayarak öldürmekten yargılanan F.F. hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı F.F. savunmasında eşinin kendisini öldürdüğünü ileri sürerek, "Aramızda çıkan tartışmanın ardından eline geçirdiği bıçağı vücuduna sapladı. Kanlar içinde yere yığıldığını gördüm. Kendi, kendini bıçakladı" dedi. 

"Ben öldürmedim, kendini bıçakladı"

Tutuklu F.F.'nin yargılanmasına Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile dün görülen ilk duruşmaya katılan F.F., üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, eşinin kendisini öldürdüğünü iddia etti. Eşini öldürmediğini savunan F.F., "Aramızda çıkan tartışmanın ardından eline geçirdiği bıçağı vücuduna sapladı. Kanlar içinde yere yığıldığını gördüm. Hemen alt katımızdaki komşulara durumu bildirip, yardım istedim. Onlar da eve geldi. Ambulans ile hastaneye götürdük. Onu ben öldürmedim. Kendi, kendini bıçakladı" diye konuştu. Öte yandan mahkeme tarafından tanık ifadelerinin alınması için duruşma ileri bir tarihe erteledi. 

Göğsünden üç bıçak darbesiyle ölmüştü 

16 Şubat 2020 tarihinde iddialara göre, Eskişehir'de Hafize Fidan ve F.F. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Çiftin kavga ettiği sırada bıçaklanarak ağır yaralanan Hafize Fidan götürüldüğü Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Hafize Fidan'ın biri kalbinin üstünden olmak üzere göğsünden aldığı üç bıçak darbesi ile öldüğü belirtilmişti. Hafize Fidan'ın ailesi de ölen kadının eşi tarafından daha önce de tehdit edildiğini ve baskı gördüğünü savunmuştu. Bir kargo firmasında çalışan F.F. gözaltına alınmış, adliyeye götürülürken, "Eşim kendini bıçakladı" iddiasında bulunmuştu. 

Müebbet hapis cezası isteniyor 

Tutuklanarak cezaevine koyulan F.F. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.