Bursa’da geçen cuma günü bir öğretmeni çeşitli yerlerinden bıçaklayıp daha sonra serbest bırakılan kadına tepkiler sürüyor. Okulun önünde toplanan veliler, güvenlik görevlisi istedi.

Olay, geçen cuma günü Namazgah Mahallesi’ndeki İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’nda yaşandı. İddiaya göre, 4. sınıf öğretmeni Tolga Taştan (36), daha önce tartıştığı öğrenci velisi Necla K. tarafından sınıfta öğrencilerin gözü önünde çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Öğretmen ve diğer veliler tarafından etkisiz hale getirilen Necla K, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözalına alındı. Necla K, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Necla K’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren veliler ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, olayın yaşandığı okulun önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, "Cuma günü öğretmen arkadaşımız menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bu ilk değil; son da olmayacak gibi görünüyor. Eğitimcilere ve öğretmenlere şiddet her gün devam ediyor. İşin daha da garip tarafı, bu saldırıyı yapan şahsın bir gün sonra serbest bırakılması. Geçekten bizi derinden üzdü. Hukuka saygı duyuyoruz, lakin bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu olay bu işleri yapanlara davetiye çıkartıyor. Elinde bıçakla okula geliyor, terör estiriyor, ondan sonra da hukuk tarafından serbest bırakılıyor. Özellikle bunu burada vurgulamakta fayda var. Bu zamana kadar birçok eğitimciye, öğretmene, eğitim çalışanına şiddet uygulanmıştır. Fakat, ’Bu şiddet eğitimciye değil bana uygulanmıştır. Bunun hukuki yapısı neyse gereken yapılacaktır’ diyen bir milli eğitim bakanı bulamadık. Ama sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet karşısında, zamanın sağlık bakanı çıkıp, ’Bu şiddet bana uygulanmıştır, dolayısıyla bütün tedbirler alınacaktır ve alınmıştır da’ dedi. Sağlıkçılara uygulanan şiddet bitmek üzere? Tedbir alırsanız biter. Okullar yol geçen hanına dönmüş durumda. Bakanlık bu kadar yanlış kitap bastırıp toplatacağına, her okulun önüne güvenlikçi versin. Bu okulların güvenliğini 10-12 yaşındaki nöbetçi öğrenciler kapıda durarak mı sağlayacak? Veya öğretmen arkadaşlarımız mı sağlayacak? Bunun çarese, her okula kadrolu güvenlik görevlisi verilmesi, bunun başka çıkış yolu yok’’ şeklinde konuştu.

Bıçaklanan öğretmenin sınıfında kızının olduğunu söyleyen Safiye Candan, "Bu olayı şiddetle kınıyorum. Benim kızım Tolga Bey’in öğrencisi. Çocuğum çok etkilenmiş durumda. Öğretmenini çok seviyor. Öğretmeni bıçaklayan kadının ceza almasını istiyoruz. Hak yerini bulsun’’ diye konuştu.

Oğlunun İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’nda okuduğunu söyleyen bir anne, "Tutuklanmasını istiyoruz. Başka canlar yanmasın. Lütfen öğretmenlerimize el kaldırılmasın. Yetkililere sesleniyorum; bir anne ve bir veli olarak biz buraya güvenlik görevlisi istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrencinin velisi Özlem Zafer ise, "Öğretmenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu tarz insanlar ceza almadığı sürece bunun sonu gelmez. Çocuklarımız da, öğretmenlerimiz de tehlike altında. Bu kadının dışarılarda gezmesi bir tehdit. Kaç gün geçti, olay çocuklarımızın aklından çıkmıyor’’ şeklinde konuştu.