SAHTE İLAÇLARLA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYORLARDI!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Şube Polisi, bazı ihbarları değerlendirerek Bağcılar’da polis ve asker kimlikleri başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarının kimlik tasarımlarını yapan 1 şüpheli tespit etti. Elde edilen bulgular ve yapılan araştırmaların ardından düzenlenen operasyonda söz konusu şüpheli yakalandı. Evinde yapılan aramada bir bilgisayarda polis ve asker kimlikleri başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarının kimlik tasarımlarının çizimleri ele geçirildi. Bilgisayara el konulurken, şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

Polisin gerçekleştirdiği diğer operasyon ise Ümraniye ilçesinde oldu. Buna göre, sahte ilaç kutularının ve bandrollerinin basıldığı matbaa tespit eden emniyet ekipleri, yapılan çalışmaların ardından baskı tesisine operasyon düzenledi. Baskında iş yerinde 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Matbaada yapılan incelemelerde, çeşitli markalara ait sahte olduğu değerlendirilen 12 bin 585 ilaç kutusu ele geçirildi. Zanlılar sorgulanmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülürken, işyeri Ümraniye İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

COVİD-19 İLACI DA VAR, KANSER İLACI DA

Polis son operasyonunu Beyoğlu’nda gerçekleştirdi. Bir işyerinde, ecza deposu izni olmadığı halde halk sağlığını tehlikeye atacak şekilde, sahte ilaçların depolandığı istihbaratını alan polis, yaptığı baskında iki şüpheliyi gözaltına aldı. Korsan depoda Covid-19, kanser ve organ nakli tedavilerinde de kullanılan ve sahte olduğu değerlendirilen bin 970 kutu, toplamda 47 bin 627 adet ilaç ele geçirildi. Zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise polis operasyonuyla yakalanan şüphelilerin eczacılık ruhsatının iptal edilmesine ilişkin tahkikat başlattı.

ŞÜPHELİLER SERBEST KALDI

Şüphelilerin sağlıksız şartlarda bekletilen ilaçları yurt dışına göndererek sattığı öne sürüldü. Ele geçirilen sahte ilaçlar emniyette sergilenirken, 9 şüpheli ise haklarında yapılan 'resmi ve özel belgelerde sahtecilik' ile 'kişilerin hayatını tehlikeye sokacak şekilde ilaç üretme ve satma' suçlarına yönelik işlemlerin ardından serbest bırakıldı.