Ankara Büyükşehir Belediyesi; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda EGO otobüsleri, metro, ANKARAY ve teleferik araçlarının ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı. EGO Genel Müdürlüğü, yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

“EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (EGO Otobüsleri, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 103. yılı olan 19 Mayıs 2022 Perşembe günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan ‘İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …’ kararı gereği vatandaşlarımız; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

342 güzergâhta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan ‘Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi”’ bölümünden ulaşılabilir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık uğruna canını feda etmiş isimsiz kahramanlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.”