Memleket Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ferhat Genç, Asri Mezarlığının durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ferhat Genç yazılı olarak yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Seyitgazi yolu üzerinde yer alan şehrimizin en büyük mezarlığı olan Asri Mezarlığında kışın çamur, yazın toz çilesi devam etmektedir.

Ramazan ayı ile birlikte ziyaretçi sayısı artan mezarlığın çamur deryasından geçilmemektedir. Arife ve bayram günlerinde yılın en yoğun ziyaretçi sayısına ulaşan mezarlıklarımızda yıllarıdır alt ve üst yapı problemi çözülmemiştir.

Mezarlıkta ihtiyacın çok altında çeşme sayısı, yine ihtiyacı karşılamayan çöp konteyneri vardır. Belediyecilik hizmetinin usul ve esaslarına uygun organize edilip yönetilmeyen mezarlığımızda, yapılması gereken yeni açılacak olan planda yer alan mezar alanlarına önce kilit parke taşı veya asfalt yol ve çeşme yapılması sonra mezar defnine müsaade edilmesidir. Her fani bir gün ölümü tadacak, Eskişehirli de bu yönetim anlayışı ile çamuru tadacaktır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni hizmete davet ediyoruz. Cenazesi olan mezarı olan vatandaşlarımıza karşı bu zulmün son bulmasını istiyoruz.

Memleket Partisi yerel iktidarında belediyecilik hizmetleri ile halkımızın tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tek bir Eskişehirli hemşehrimizi bile mağdur etmeyeceğiz."