Samsun'da Milli Mücadele'nin sembollerinden Onur Anıtı'na düzenlenen çirkin saldırının ardından ülkecek örnek olacak bir birlik beraberlik duruşu sergilendi. Yurdun dört bir yanından bu çirkin saldırıya tepki yağdı. 

Öncelikle bu saldırıdan dolayı gözaltına alınan gafillerin hak ettikleri cezayı almalarını ve epey bir süre cezaevinde geçirmeleri gerektiğini ifade etmem gerekiyor.

Gelelim şimdi saldırıya…

Yıkmak istediğiniz sadece bir heykel değil. Yıkmak istediğiniz bir değer. Bir düşünce akımının sembolü. Her geçen gün, her geçen saniye bu düşüncelerin de ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Siz bu düşünceyi yıkamazsınız. Gücünüz yetmez. 

Mustafa Kemal Atatürk yaklaşık 100 yıl önce şu sözleri kullanıyor; “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” Bu sözler nedeniyle Atatürk’e karşı gaflet içerisindesiniz. 

Atatürk sevgisini azaltamazsınız. 1938’te vefat eden bir insana karşı olan sevgi her geçen gün daha da artıyor. Engel olamazsınız. Başaramazsınız. Beceremezsiniz. Siz Atatürk’e karşı bu tutumunuzu devam ettirdikçe bizim Atatürk sevgimiz daha da artıyor.

Gönlünde Atatürk sevdası taşıyan başta Samsunspor taraftarları olmak üzere herkese de selam olsun...