31 Mart 2019’da yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi Avukat Ali Acar, AK Parti’den Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra Eskişehir’e yerleşen, mezun olduktan sonra da meslek hayatına Eskişehir’de başlayan Acar, Eskişehir’den evlenerek hayatını bu şehirde devam etmeye karar verdi.
2006 yılında siyasete AK Parti’de başlayan, AK Parti Eskişehir İl Disiplin Kurulu Üyeliği, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Odunpazarı İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Siyasi-Hukuk İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ali Acar, birçok STK’larda da üye olarak faaliyetlerinde yer aldı.
25 yıldır Eskişehir’de yaşadığını kendisini artık Eskişehirli olarak gördüğünü söyleyen AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Ali Acar,”Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görev yapan tüm başkanlara yaptıkları hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Ancak benim gördüğüm, tespit ettiğim eksikler var. Bunlara çözüm bulunmadı. Bu eksiklikleri gidermek ve Burhan Sakallı’dan sonra Odunpazarı Belediyesi’ne bir başka AK Partili başkanın hizmet etmesi adına aday adayı oldum. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimin yetkili organları beni belediye başkan adaylığına uygun gördüklerinde açıklayacağım projelerle ses getireceğime inanıyorum” dedi.