Bilecik’te mobilyacılık yapan esnaf Aykut Şimşek, sektörde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, şunları söyledi:

“Dokuz yıldır buradayız. Geçen seneye nazaran fiyatlarımız bizim zaten uygun. Uygun olduğu halde, bir sirkülasyon var. İnsanlar ürünlere zam gelecek diye, 4-5-6 ay önceden alışverişlerini yapıyorlar. Mesela, düğün yapacak insanlar 6-7 ay önceden mobilya alıyorlar.

Tabi ki 2 senedir üst üste gelen zamlardan dolayı sektörden uzak oldukları ürünler insanlara pahalı geliyor. Ama bunlar dayanıklı tüketim maddesi olduğu için, alışverişini yapan kişi uzun yıllar evinde kullanacak. Sonuçta bir haftalık veya bir aylık kullanılacak bir ürün değil. O yüzden insanlara fiyat olarak pahalı geliyor ama sirkülasyon oluyor. Fiyatlar artacak diye yastık altındaki altınını, dolarını bozdurup alışveriş yapan insanlar da var. Şu anda ürünler zamlanacak diye bir sirkülasyon oluyor. Bizim ürünlerimizin hepsi dolarla zaten. Hammaddesi; sünger olsun kumaş olsun hepsi yurtdışından geliyor. Tabi ki dolarda ufak bir artış ürünlerde fiyat artışına sebebiyet veriyor.”