Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Emek Mahallesi’nde KADEM Eskişehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Kadın Buluşmaları” programına katıldı. Gürcan’a programda, AK Parti Milletvekili adayları Ali Demirel, Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener ve KADEM Eskişehir İl Temsilcisi Hatice Kaya eşlik etti. Tepebaşı ve Odunpazarı mitinglerini aratmayan buluşmada Gürcan, ev hanımlarının da artık emekli olabileceklerini ve yeni evlenecek olan gençlere çeyiz parası verileceği müjdesini verdi.

“Ev hanımlığı da bir iş formasyonuna dönüşüyor”
Prof. Dr. Gürcan’ın, ev hanımlarının herhangi bir iş yerinde çalışmadan emekli olabileceğine dair vurgusu, katılımcıları heyecanlandırdı. Gürcan, konuyla alakalı olarak sözlerine şu şekilde devam etti:
“Hükümetimiz, 15 Mayıs’tan itibaren ev hanımlarını emekli etmeye hazırlanıyor. Bu projeye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görev yaptığım dönemden beri çalışıyorum. Liderimiz, ev hanımlığını da artık bir iş formasyonuna dönüştürmek istiyor. Diğer bir projemiz ise yeni evlenecek olan genç çitlere 150 bin TL’lik çeyiz parasıdır. Partimizin geldiği bu 20 yıllık başarılı süreç, sizin enerjiniz ve destekleriniz sayesinde gerçekleşti. Bugüne kadar verdiğimiz tüm vaatleri layığıyla yerine getirdik. İnşallah bundan sonra da getireceğiz.”

“Öncelikli hedeflerimizden biriside AK Belediyecilik”
“Önceliğimiz, hizmet veren kurumların akreditasyonunu ve kalitesini yükseltmektir” diyen Gürcan, “Eskişehir’e milletvekili adayı olarak gelmeden önce Cumhurbaşkanımıza, burada hizmet etmek istediğimi ifade ettim. Çok şükür bu güne kadar nerede görev yaptıysam en iyisini yapmaya çalıştım. Benim için görevin niteliği ve niceliği fark etmez. Allah utandırmasın burada da yerel yönetimler dâhil olmak üzere AK Belediyecilik ’in ne olduğunu göstereceğiz. Eskişehir bizim canımız. Ben burada yetiştim ve şimdi de vefa borcumu ödemeye geldim. Bu bir aylık seçim sürecinde insanların sevgisiyle karşılaşıyorum. Onlara dokunmak, ilgilenmek istiyorum. İnşallah 5 yıllık görev sürecimde Eskişehir’in vekil annesi olacağım” dedi. 

“7 düvele meydan okuyoruz”
Dünyadaki tüm basın ve medya kuruluşlarının Türkiye’deki 14 Mayıs seçim gününü beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Gürcan, “Bu seçim 2000’li yıllara benzemiyor. Bizler bu seçimde resmen bir seferberlik başlattık ve 7 düvele meydan okuyoruz. 20 yıllık iktidarlığımızda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadık, yine bırakmayacağız. 15 Temmuz gecesi, canını ortaya koyan milletimiz yine sahneye çıkacaktır. Ben de tüm ailem ile birlikte önce vatanımıza sonra da liderimize hizmet edeceğim. Biz buraya hizmetkâr olmaya geldik” şeklinde konuştu.  

“Cumhurbaşkanımız tüm İslam âleminin hakkını savunuyor”
Gürcan, hükümetimizin terörün önünü kestiğine dikkat çekerek ayrıca yeni enerji kaynakları çıkarıldığından bahsetti. 2003 yılında 64 adet olan baraj sayısının 680 küsürlere çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Gürcan, “İktidara geldikten tam beş yıl içerisinde IMF’ye borçlarımızı sıfırladık. Recep Tayyip Erdoğan bugün, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek tüm İslam âleminin hakkını savunuyor. Onunla ülke ülke gezdim ve bana, ‘Keşke bizim de Erdoğan gibi liderimiz olsaydı’ dediklerine şahit olduk. Onun gecesi gündüzü yoktur. Durmadan halkına hizmet eder. Bizzat buna ben kendi gözlerimle şahitlik ettim” dedi.