Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Salim Acabay yeni belirlenecek asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Parti olarak asgari ücrete yüzde 40 civarında bir zam beklediğini ifade eden BBP İl Başkanı Salim Acabay, “Hükümetimiz halkımızı enflasyona ezdirmemeyi düşünüyor. Bu civarlarda bir zam olacağı bekleniyoruz.” dedi.

Asgari ücret komisyonun vatandaşı enflasyona ezdirmeyecek bir ücret belirleyeceğinin altını çizen Acabay, “Asgari ücret komisyonu toplandığı zaman, ekonomik güçlükleri göz önüne alarak bir değerlendirme yapacaktır. Biz Büyük Birlik Partisi olarak yüzde 40 civarında bir zam bekliyoruz. Hükümetimiz halkımızı enflasyona ezdirmemeyi düşünüyor. Bu civarlarda bir zam olacağı bekleniyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhur ittifakının içerisinde yer alan partilerin kent özelindeki görüşmelerine dair değerlendirmelerde bulunan Acabay, “Cumhur ittifakı içerisinde yer alan partiler olarak istişarelerimizi yapmaya başladık. Kendi aramızdaki görüşmelerimiz sürüyor. BBP olarak ittifakla ortak adaylar ya da bağımsız milletvekili adayları çalışmaları sürdürüp sürdürmeyeceğimiz konusunda Genel Başkanımız Mustafa Destici ile daha istişare yapmadık. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız ile bir istişare toplantısı yaparız. Görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak sonuçlar ile ilgili sizlere bilgi vereceğiz” dedi.

Partisinin üye çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Acabay, “Üye sayımız her geçen gün artıyor. Biz köklü bir partiyiz, halkımızdan büyük bir teveccüh görüyoruz. Allah izniyle biz bu seçimlerden başarıyla çıkacağız” sözlerini kaydetti.

Editör: Akif YER