Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de bir ekonomik kriz var. Zamsız günümüz geçmiyor. Her gün bir zam ile karşı karşıyayız. Meslektaşlarımızdan alınan kurallara ve fiyat politikalarına uymalarını rica ediyoruz. Ceza yememeleri için eksik evrakı olan meslektaşlarımız evraklarını bir an evvel tamamlasınlar. 

Haksız rekabet konusu bizi üzüyor. Mülteciler belimizi büküyor. Bir takım sebeplerden dolayı ülkemize geldiler. Biz müslümanlar soframızdaki ekmeği paylaşırız ancak hakkımızı da yedirmeyiz. Bizim meslektaşlarımın yanında çalışmadan, dükkan açmadan evde kuaförlük hizmetleri veriyorlar. Güzellik salonunda 100 lira olan bir hizmeti evde 50 liraya yapılıyor. Halkımız da rağbet gösteriyor. Maliye ve Zabıta ekipleri bu durumların peşine düştü. Büyük para cezaları var. Mümkün olduğu kadar meslektaşlarımızın haklarını savunacağız. Sorunların farkındayız. 

Bizler ticaret yapmıyor, sanatımızı pazarlıyoruz. Eskişehir’de 15 liraya da, 200 liraya da saç tıraşı var. Camlara asılan ve kampanya denilen fiyatlar bizleri üzüyor. Bizler ürün satmıyoruz. Bunları kaldırtacağız. Üyelerimiz yanımızda olsun. Seçimlerde oy kullanmayan, mahalle toplantılarına gelmeyen, üye aidatlarını ödemeyen üyelerimiz en çok konuşanlar. Bu insanlar ile de mücadele edeceğiz. Mesleğimizi güzel günlerin beklediğine inanıyoruz.”