193 ülkede faaliyet gösteren ve temsilciliği bulunan Uluslararası Special Olympics’in Belçika Ceosu Zehra Sayın; bu defa Brüksel'in en büyük ve ünlü Güzel Sanatlar Sarayı PALAIS DES BEAUX-ARTS’ın Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

‘’Special Olympics’’; engelli kişilerin spor faaliyetleri ile toplumsallaşmaları konusunda çalışmalar yapıp etkinlikler düzenleyen uluslararası bir kuruluştur. Bu kuruluşun Ceosu Zehra Sayın, buradaki başarıları ile   Belçika Türk toplumunun gurur kaynağı olmuştu. Zehra Sayın, halen bu görevini de sürdürmektedir.  Sayın’ın Brüksel'in en büyük ve ünlü Güzel Sanatlar Sarayı ‘’PALAIS DES BEAUX-ARTS’ın Yönetim Kurulu üyeliğine de atanması EMİRDAĞLILAR arasında memnuniyetle karşılandı.

Emirdağlı şair/yazar Kâmil Sayın’ın kızı olan Zehra Sayın’ın; Uluslararası kuruluşlarda başkan ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alması EMİRDAĞLILAR tarafından gurur verici başarılar şeklinde değerlendirildi.

Zehra Sayın Kimdir?   

Aslen Emirdağlı olan Zehra Sayın, 30. 10. 1984 tarihinde Belçika’nın Brüksel şehrinde doğdu. Eğitimini, Marketing Yüksek Okulunu bitirerek tamamladı. Hollanda’nın Utrecht Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve İkna Psikolojisi uzmanlığı okudu.

İş hayatına; Xerox’ta, İş geliştirme Müdürü olarak başladı. Üç yıl sonra Special Olimpics (Zihinsel Engelli Sporcular için Uluslararası Olimpiyatlar Organizasyonu)’ de, 58 ülkeden sorumlu Marketing, Komünikasyon ve Sponsoring Müdürü olarak işe başladı.

2015 yılında Şirketin Belçika Genel Müdürlüğüne getirildi. Bu görevinin yanı sıra farklı şirketlerin genel kurul üyeliklerini de yürütmektedir. Ayrıca Avrupa genelinde dünya küresel ısınması ile ilgili çalışmalar yapan ‘’Gazeteci ve Fotoğrafçılar Genel Kurulu Başkanı’’ olarak görev yapmaktadır.

2020 Yılında Avrupa genelinde; Avrupa’nın en etkili kampanyasını yarattığı için ‘Altın Ödül’e layık görüldü. 2021 Yılında dünya genelinde, dünyanın en etkili markası listesinde, temsil ettiği şirketi birinci sıraya getirmeyi başardı.

Zehra Sayın; başarılarından dolayı defalarca Belçika Kraliyet ailesi ve Belçika Başbakanı tarafından kutlanmıştır. Kraliyet Sarayında Belçika Kralı Leurs Majestés le Roi Phlippe ve La Reine Mathilde tarafından yemekli konuk edilmiştir.

2020 Yılında Avrupa genelinde, Avrupa’nın en etkili kampanyasını yarattığı için ‘altın ödül’e layık görülen Zehra Sayın, Mart 2021 tarihinde de dünya genelinde, dünyanın en etkili markası listesinde, temsil ettiği şirketi birinci sıraya getirmeyi başarmış ve bu başarısından dolayı ödüllendirilmiştir.