ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, 'Biz Anadolu'yuz' projesi kapsamında Eskişehir'e gelen Iğdırlı öğrencilerle bir araya geldi.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Biz Anadolu'yuz projesi kapsamında Iğdır'dan Eskişehir'e 80 öğrenci ve 8 öğretmen geldi. Eskişehir'i gezen öğrenciler ile Vali Özdemir Çakacak, Öğretmenevi'nde bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "doğudan batıya, batıdan doğuya bir gönül köprüsü kurmayı hedefleyen Biz Anadolu'yuz projesinin ilk misafirleri olarak Iğdırlı öğrenci ve öğretmen meslektaşlarımızı görmekten, ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gün içerisinde okullarımızı gezen misafirlerimiz daha sonra da şehrimizin gezilecek yerlerini tanıyacaklar. Pazartesi günü güzel duygularla onları buradan uğurlayacağız" dedi.
Vali Özdemir Çakacak da konuşmasında öğrencileri Eskişehir'de misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Vali Çakacak şöyle devam etti:
"İçişleri bakanlığınca ülkemizin değişik yörelerinde değişik bölgelerinde yaşayan evlatlarımızın birbirlerini daha yakından tanımaları, göremedikleri ülkemizdeki şehirlerin güzelliklerini görmeleri, yaşamaları ve gönüllerde gönülden gönüle bir köprü kurulması için başlatılan Biz Anadolu'yuz projesi kapsamında siz öğrenci ve öğretmenlerimizi Eskişehir'de misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımız projenin adını Biz Anadolu'yuz demiş. O kadar güzel isim konmuş ki. Evet. Biz hepimiz Anadolu'yuz. Anadolu, o kadar güzel, o kadar zengin bir coğrafya ki yüzyıllarca gerçek bir ana kucağı olmuş. Osmanlı imparatorluğuna baktığımızda 3 kıtada hüküm sürmüş dünya imparatorluğu. Gittiği yerlere insanlık götürmüş, adalet götürmüş. Ama zaman içerisinde küçülmüş, küçülmüş Anadolu'ya kalmış. Zamanın egemen güçleri bu yüce millete Anadolu'yu bile çok görmüşler ve tarihten silip atmak istemişler. Ama Anadolu'nun değerli evlatları Kurtuluş savaşında, Çanakkale'de Edirnelisinden Karslısına kadar Trabzonlusundan Diyarbakırlısına kadar Muğlalısından Iğdır'a kadar milletimizin değerli evlatları imkansızlıklar içerisinde, yokluklar içerisinde bu milletin bir ve beraber olduğu müddetçe ne kadar büyük güç olduğunu bütün dünyaya gösterdiler. Ülkemiz büyüdü, gelişti. Her geçen gün daha da gelişiyor, büyüyor. Hızlı trenlerimizle, her ildeki havaalanlarımızla, eğitim yuvalarımızla kısacası ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmamızla Türkiye dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olmak yolunda hızla ilerliyor."
ÜLKENİN GELİŞMESİNİ İSTEMEYENLER DE VAR
Dünyada Türkiye'nin daha da büyüyüp, gelişmesini istemeyenlerin de olduğunu ifade eden Çakacak şunları söyledi:
"15 Temmuz'da biz Anadolu'yuz diyen bu milletin evlatlarını birbirine kırdırmak, düşürmek ve bu güzel Anadolu'yu işgal etmek üzere bir darbe girişiminde bulundular. Ama biz Anadolu'yuz diyen bu milletin evlatları birlik, beraberlik içerisinde tarihte örneği de görüldüğü gibi 15 Temmuz gecesinde de bir oldular, beraber oldular, iyi oldular, diri oldular ve Anadolu'yu kimseye verilmeyeceğini bu milletin başının hiçbir şekilde eğilmeyeceğini bir daha tüm dünyaya gösterdiler. Anadolu'muz sadece bu milletin evlatlarını barındırmıyor. Balkanlarda zorda kalan insanlarımız, soydaşlarımız olduğu zaman soluğu Anadolu'da alıyorlar. Aynı şekilde Kafkaslarda zorda kalan insanlarımız olduğu zaman, can derdine düştükleri zaman Anadolu'ya geliyorlar. Irak'ta maalesef, Suriye'de insanlar can derdine düştüler. Ülkelerinden, vatanlarından sürüldüler. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Yine Anadolu kucak açtı. Bu ülkenin evlatları yüzyıllarca önce İspanya'dan inançları için hayatlarını kurtarmak üzere gelen insanlara kucak açmıştı. Kaldı ki şimdi komşularımız, din kardeşlerimiz. Yüzyıl önce aynı ülkenin vatandaşlarıydık. İnsanlık hukuku, komşuluk hukuku hepsini bir yere bırakın önce insan. Anadolu adeta bir ana kucağı."
-