Defalarca yapılan seçimler, saha araştırmaları, toplumu resetleme çalışmaları hep aynı sonucu verdi.

  Halkı kandıramıyorsunuz.

   Normal yollarla bu milletin genetik inanç ve kültürel kodlarına aykırı bir yönetimi başa getiremiyorsunuz.

  Getirmeyi her denediğinizde de bir müddet sonra taşlar yerine oturuyor ve herşey aslına rücu ediyor.

  Menderes oluyor, Özal  oluyor, Erdoğan oluyor adı, ama su akıp yolunu buluyor.

  Buna engel olmak mümkün değil, bu anlaşıldı.

  Yapılan en saçma harekete bile bir hikmet uydurup inanmaya hazır bir muhalif üçte birlik bir kitle var. Bunlar kişilere değil değerlere nefret muhalifliğinde oldukları için iyi- kötü, doğru- yanlış ayırmak onlar için hiç önemli değil.

 Ve onları sürekli hoşgören, onların da gönlünü almaya çalışan bir üçte iki var.

  Bu üçte bir zeki değil ancak bu hoşgörü zaafını keşfetmiş durumda yazık ki. Ve zayıf noktadan habire vurup üçte ikinin güçlü yanını kullanmasına izin vermiyor. Bu da Yeni Türkiye yolunda ilerlemenin en büyük prangası maalesef.

  Nasıl mı oluyor?

  En güçlü olunan noktalara inanılmayacak salaklıkta donelerle saldırılıyor. Mesela 24 Haziran seçimlerinin tek mağlubu Ak Parti ‘dir deniliyor.Mesela 16 yılda ne yaptınız deniliyor. İstisnasız herkes bunların ne kadar salakça olduğunun farkında...

  Diyen de, duyan da...

  Ama bu aptallıklara cevap yetiştirmeye çalışıp boşa kürek çekmekten, en güçlü yanımız olan özeleştiri yapıp, herşeye rağmen hakkı söyleyebilmek özelliğimizi kullanmaya fırsat bulamıyoruz.

  Liyakatsiz, rantçı, fırsatçı , fırıldak, herdevrin adamı olup  asla Büyük Türkiye davasının adamı olmayan, olamayan Ak Parti ‘nin akp lileri gittikçe zemin ve zaman kazanıyorlar.

 Büyük okyanusların fırtınaları ile başedebilen bu büyük millet, bu hoşgörü zaafiyeti ve bu basit numaralar sayesinde atak bileklerini geçmeyen çayın suyunda boğulma tehlikesi atlatıyor.

 Asla eleştiri konusu bile yapılamayacak sağlamlıkta ve açıklıkta konulara salakça saldırıları gördükçe esas görmemiz gerekenleri kaçırıyoruz. Safları kontrol edemeyip aramıza çakal tayfasının sızmasına engel olamıyoruz. 

 Cambazın ipte olmasının bize faydası yok. Kalabalığa karışıp cüzdanların peşindeki yankesicilere engel olmak gerekiyor.

  Üçte bir ne zaman iler tutar bir fikir ya da eleştiri sunarsa dinleyelim, kabul de....

  Saçmalamalrını ve hezeyanlarını dikkate almayalım. Biz doğru eleştiriyi de yapalım. Hakkı ve haklıyı da yüksek sesle haykıralım. Haktan başka ölçü koymayalım önümüze...

 Yoksa ...

  Birkaç çürük elma çuvalla elmayı da hızla çürütecek.

- - - - - - -