Altın Çocuklar Akademisi’nde, Bilkent Üniversitesi hocalarından Nuran Barut, müzik, dans, drama, konuşma, hareket temelleri üzerine kurulan Orff eğitimi veriyor. Gösteri öncesinde velilere hitaben bir konuşma yapan Necla Çakır Süneçli; okullarımızda çocukları geleceğe hazırlayan beceri ve değerleri kazandıran çalışmaları çok önemsiyor ve onların yeteneklerini açığa çıkarabilecek düzenlemeler yapıyoruz dedi.

Orff eğitiminin çocukların duyularını geliştirmede, grup içinde birlikte hareket edebilme, bir olma ve birlik içinde olma duygularını kazandırdıklarını ve kendilerini ifade etmeyi kolaylaştırdıklarını söyledi. Anne babaların yansıra çocukların dedeleri, anneanneleri, babaanneleri ve yakın akrabaları da vardı. Çocukların bir yıllık çalışmalarının ardından sundukları gösteri anne ve babalar ve akrabalar tarafından heyecanla izlendi ve duygulu anlar yaşandı.

Altın Çocuklar Akademisin Yenikent Şubesinin gösterisi de 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak.