Vali Özdemir Çakacak’ın davetlilerini kapıda karşıladığı törene; Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Günaydın, Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Dr. Aslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler ile milli sporcular katıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin ilanın 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kabul törenine katılanlara teşekkürlerini ileten Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti’nin, bağımsızlığına pranga vurulamayacağının bir kez daha tescillendiği gün olan, Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılını kutlamanın sevincini, heyecanını ve haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.


Türk Milletinin ezelden beridir hür yaşadığını ve sonsuza kadar da hür yaşayacağını dile getiren Vali Çakacak, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“29 Ekim 1923’te kuruluşunu ilân ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96. kuruluş coşkusunu, heyecanını, gururunu paylaşacağımız kabul törenimizi teşriflerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyor; sizleri sevgi ve saygıyla selâmlıyorum. 
6 asır 3 kıtada hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra bütün ekonomik ve beşeri gücünü neredeyse kaybetmiş ve parçalanmış, Anadolu’muz emperyalist devletler tarafından işgale uğramıştır. Bu öylesine bir işgaldi ki; güzel vatanımızın işgalinden daha öte olmak üzere Türk Milleti’ni bu topraklardan söküp atmak amacı taşıyordu.


Geçmişten günümüze hep çetin mücadelelere sahne olan Türk Vatanı; zalime meydan okuyan, işgal ve zorbalığa hiçbir şartta geçit vermeyen, toprağını canından aziz bilen kahraman bir neslin emanetidir.
İşte o kahraman neslin evlatları, Büyük Önder Mustafa Kemal’in liderliğinde bağımsızlığın Türk Milleti’nin ezeli ve ebedi karakteri olduğunu göstermek istercesine, Sevr prangasını parçalayarak tüm emperyalist devletlere unutamayacakları bir hezimet yaşatmıştır.
Ezelden beri hür yaşadığını ve ebede kadar hür yaşayacağını, haysiyetini ve hürriyetini korumak için çelikten bir iradeye sahip olduğunu bütün dünyayı hayrette bırakarak ispat eden Aziz Milletimiz; muhteşem zaferin ardından ilelebet payidar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet; Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük mirastır.


Bizler de bu mirasa sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni bulunduğu yerlerden daha yukarılara taşıyacağız. Cumhuriyetin, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunun bilinciyle, Cumhuriyetimiz ve aydınlık yarınlarımız için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenerek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak el ele, gönül gönüle geleceğe güvenle bakacağız.


Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla birlikte sonsuza kadar sahip çıkacak, bizden sonra gelen neslimize daha güçlü, daha büyük, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla, şükranla, minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selâmlıyorum.”
Konuşmanın ardından Vali Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hv. Plt. Tümg. Günaydın ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına hazırlanan pastayı kesti.
Daha sonra Vali Çakacak, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.