“Geçtiğimiz Cuma günü Kanal İstanbul ile ilgili başlatmış olduğumuz, itirazımızı içeren, imza kampanya törenimiz vardı. Eskişehirlilerin çok büyük bir ilgisi ile karşılandı kampanyamız. Çünkü artık herkes bu ülkenin sahibi olduğunu bu ülkede söz sahibi olduğunu haykırmak istiyordu. Toplanan dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim ettik. Beş bin 20 imza toplandı. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olduklarını dile getirdiler. Standımız önünde arzu etmediğimiz bir olay gerçekleşti. Olayın gerçekleşmesinden daha çok üzen bu konunun kendi siyasi amaçları doğrultusunda çarpıtılarak verilmesi oldu. Sanki zorla vatandaşın elinden tutulup imza atılmaya çalıştırılmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Oysa Eskişehirliler gayet net gördü kimse zorlanmadı. İmza veren Eskişehirlilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Eskişehirliler yine duyarlılığını gösterdi. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay  toplu konut yapılacak ilçelerle ilgili bir açıklama yaptı. Biz bu karara tepkiliyiz. CHP’li belediyeler projede yer almamış bu ayrımcılıktır TOKİ şekil değiştirerek sanki hükümetlerin Devletin taşeronu niteliğine dönüştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sayın Cumhurbaşkanının ifadeleri ile Türkiye’de yüz bin konut yapılacağı ifade edildi. Ve bu konuttan da Eskişehir’e düşe düşe sadece 500 tane düşmüş. Daha da komiği veya vahim tarafı bu konutların 500’ünün de Beylikova’ya yapılacağı başlangıçta öngörülmüştü. Ve bu 500 konut 5 bin nüfuslu ilçe için iyi hesaplanmadı diye değerlendirildi ve bu 500 konutun diğer ilçelere dağıtımı söz konusu. Eskişehir Milletvekili Sayın Emine Nur Günay sanki sadece Adalet ve Kalkınma Partililerin milletvekili gibi hareket ederek bu 500 konutun Beylikova’dan alıp bazı ilçelere dağıtımını yapmıştır. Oysa bizim Eskişehir’in 14 ilçesi vardır. Biz CHP’liler olarak şunun üzerinde duruyoruz, toplumu ayrıştırmaktan herkes vazgeçmek zorundadır. Toplum bir bütün olduğu zaman bugün içinde bulunduğumuz ekonomik krizi de çok rahatlıkla aşabilir. Ama toplum ayrıştırılarak siyasi tarihimizin hiçbir bölümünde başarıya ulaşmamıştır. Artık toplumu ayrıştırmaktan özellikle siyasiler vazgeçmelidir. Türkiye bir bütündür. Biz Adalet ve Kalkınma Partililerin dışında Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye, Han’da, Mihallıçık'ta da artık toplu konut yapılacaksa buraların da ihtiyacı olduğun bilinmesi ve çaba harcanması gerektiğinin bilinmesini istiyorum” dedi. 

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de Bizim ilcemizinde konuta ihtiyacımız vardır diyerek şunları söyledi:

“Geçen haftadan bu yana TOKİ’nin ilçelere dağıtmış olduğu konut sayıları üzerinde çalışıyoruz. Bizim Seyitgazi ilçesi olarak merkeze günlük geliş gidiş rakamlarımız var. Bu rakamların çoğu ile görüştüğümüzde konut yetersizliği nedeniyle geliş gidiş yaptıklarını duyuyoruz. Bizim isteğimiz yaklaşık 250 tane acil konut ihtiyacımız var. Bunları talep ediyoruz. Bununla ilgili belediye olarak yapmamız gereken ne varsa yer gösterme gibi bunları yapmaktan geri durmayacağız. Gerektiği gibi çalışacağız” dedi.

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak  Gündoğan: ayrımcılığa tepki göstererek şunları ifade etti:

“TOKİ’nin bizlere üvey evlat muamelesi yaparak böyle bir dağılımı yapması Devleti yönetenlerin yapması hoş bir şey değil. Mahmudiye ilçemizde de konut ihtiyacı vardır. Yer konusunda belediye olarak TOKİ’ye her türlü yeri tahsis eder veririz. Burada bizde de taşımacılık var. TOKİ’den100 konut gibi bir pay verilirse Devletin ayrımcılık yapmayacağını göreceğiz. Eskişehir’imizin milletvekillerine biz Eskişehir Milletvekili olarak bakıyorduk. Emine Nur Günay’ın daha önceki CHP ilçelerinde ayrımcılığı yaptığı gibi yine TOKİ’de de yapmıştır. Diliyoruz bu yanlıştan dönülür. Diğer kurumların ayrımcılık yaptığı gibi TOKİ’nin de uygulamasını biz yanlıştan dönerek bizlere de bu fırsatı vereceğine inanıyoruz” dedi.