Ünlü komedyen Cem Yılmaz, oğlu için eski eşi Ahu Yağtu’ya ödemiş olduğu 10 bin dolarlık nafakayı mahkeme kararıyla 70 bin TL’ye düşürünce, Ahu Yağtu’dan istinaf hamlesi geldi ve bu karar mahkeme kararıyla reddedildi.

Ahu Yağtu ve Cem Yılmaz 20 aylık evliliklerini 2013 yılında ‘evlilik temelinin sarsılması’ gerekçesiyle sonlandırmışlardı ve bir oğulları olmuştu. Bu ayrılığın ardından Yılmaz, 10 bin dolar yani tam olarak (186 bin TL) Nafaka ödemeye başlamıştı.

NAFAKAYI TÜRK LİRASI ÖDEMEK İSTEDİ

2022 yılında ise Cem Yılmaz, dolar kurundaki artış nedeniyle bu bütçenin 40 bin TL’ye indirilmesi gerektiğini düşündü ve eski eşine dava açtı. Bu davada Cem Yılmaz’ın kısmen haklı olduğu göründü ve70 Bin TL ödemesinin kararına varılmıştı.

DOLAR OLARAK ÖDEMEYE DEVAM EDECEK

Bu kararı doğru bulmayan Ahu Yağtu ise avukatıyla birlikte dava açtırdı ve dövizdeki öngörülemezlik unsurunu kabul etmedikleri ve Cem Yılmaz’ın gelirinde bir eksilme olmadığına yönelik gerekçeler sundu.

İstinaf mahkemesi bu davanın haklı olduğu kararına vardı ve 70 bin TL kararını bozarak, Cem Yılmaz’ın eski eşi için 10 bin dolar nafaka ödemesi kararını verdi.