CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.
Cuma namazı çıkışında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Gazze'de kıtlık ilan edildiğinin altını çizerek değerlendirmelerde bulundu.
Gazze’de Soykırıma ve Tehcire Karşıyız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gazze’de yaşananlara karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.
Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Filistin'de yaşananları, Gazze'de yaşananları, Gazze'de yaşanan soykırımı, tehciri ve oranın güneye doğru süpürülerek boşaltılmasına karşı ve orada yaşananlara karşı harekete geçmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.”
Filistinli Çocuklar Açlıktan Ölüyor
Özel, Gazze’deki insani duruma da değinerek, Birleşmiş Milletler’in kıtlık ilan ettiğini hatırlattı. CHP Lideri Özgür Özel açıklamasında, “Şimdi bugün cuma namazında, şüphesiz Türkiye'nin dört bir yanındaki bütün camilerde ya da bu akşam insanlar başını yastığa koymadan önce herkes en çok duayı Filistinli çocuklar için edecek. Öyle bir abluka var ki, Filistin'de çocuklar açlıktan ölüyorlar.” ifadelerini kullandı.





