24 Haziran’da çıkan en net mesaj halkın kendi iradesine sıkı sıkı sahip çıkmasıdır. Rekor bir katılım yüzdesi ile sevenlerimize cesaret ve gurur, yoğun çıkar çatışması içinde olduğumuz ülkelere ise net güçlü bir demokratik duruş dersi verdik.

Dost ülke halklarına güven, gurur ve cesaret verdik. Rol model olmaya devam ettik.

Ak Parti milli özellikler taşıyan bir kitle partisi olduğunu tescillemiş oldu. Erdoğan faktörüne rağmen son üç seçimlerdeki oy dalgalanmaları seçmenin rasyonel kararları kolayca ve zekice alabildiğinin kanıtı oldu.

Yüzde yirmilere ulaşan oy dalgalanmaları yaşaması Ak Parti’nin icraatlarının, tarzının, tavrının ilgi ile ve sıkı takip edildiğinin net bir göstergesi oldu.

CHP’nin ise Ak Parti ve Erdoğan karşıtlığı dışında bir politika ve hiç proje üretmemesine rağmen HDP’ye verilen taktik oylar dışında kayıp yaşamaması ise bir kitle partisi olamadığının göstergesi oldu. Bu seçim sonuçları ile CHP’nin bir zümre yada zümrelerin partisi olduğu netleşti

Eskişehir yereline geldiğimizde İYİ Parti’yi kategori dışı bırakırsak; CHP’nin kalesi filan olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. Eğer doğru yorumlar, aday seçimleri ve projeler yapılırsa 2019 Mart yerel seçimlerinde bence CHP ilk defa 15-0 kaybetmeye bu kadar yakın.

Ak Parti artan seçmen sayısına rağmen 1 Kasım oylarının gerisinde kalmış.

Erdoğan aynı kaybı yaşamamış ise buradaki mesajı teşkilatlar, vekiller ve başkanlar üzerinden okumak gerekiyor bence.

Adalet, devletin temeli ve tatmin edilmesi gereken ilk ve en önemli istek bence. Ak Parti’de devlete sadakat, liyakat ve ehliyet konusu hassas takip edilmiyor ve teşkilatlar ile millet arasına duvar konuluyor düşüncesi ile oylarda gerileme oldu diye düşündürüyor sonuçlar.

Burada da fatura açık olarak Erdoğan’a değil Ak Parti’ye kesilmiş durumda.

2919 yerel seçimlerine sekiz ay kaldı.

Millet mesajları verdi.

Bakalım kim ne kadar okumuş ve kim ne kadar gereğini yapacak?

- - - - - - -