Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu Üyesi Av. Seyhan Demir, seçimlerde oy dağılımını gösteren haritaları işaret ederek ülkenin 3’e bölündüğünü söyledi.

İktidarı eleştiren Demir, “Bu toplumsal ayrıştırmayı AK Parti kasten yapıyor. Kendi, sarıyla olan yerdeki oylarını tutmaya çalışıyor. Karşı tarafa da zillet ittifakı diyerek hakaret ediyor. Her türlü kötü lafları kullanıyor. Yani bir ülkenin cumhurbaşkanı diğer vatandaşlarına zillet, aşağılık, neyse bir şeyler söylüyor. Almanya Cumhurbaşkanı’nın veya Fransa Cumhurbaşkanı’nın kendi milletinin bir kısmına zillet dediği düşünülebilir mi? Böyle bir şey duydunuz mu? Siz cumhurbaşkanıysanız herkesin cumhurbaşkanısınız, ayrımcılık yapamazsınız” şeklinde konuştu.

Ülkenin üçe bölündüğünü ve bu tablonun ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Demir, “Homojen bir ülke olmamız gerekiyor. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle. Kürt bizim, Laz bizim, Çerkez bizim. Her milletten insan var. Bunları siyaseten ayrıştırarak sadece kendi tabanına çalışarak bir yere varmaya çalışıyor AK Parti. Biz de diyoruz ki; bugüne kadar kandırılan, kandırılmaya da hala devam eden AK Partili seçmene özellikle mesajımız; AK Parti’ye oy veren değerli vatandaşlar, gelin buradan vazgeçin. 6’lı masada aradığınız her fikir, organizasyon var. Milliyetçilik derseniz var, sol derseniz var, sağ derseniz zaten biz sağın merkeziyiz, dindarlık derseniz SP var, liberal de var, arayıp da bulamayacağınız her türlü görüş var. Burası Türkiye’nin renkleri. Ülkenin gerçeği bu. 2023’te daha iyi bir Türkiye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.