Arnavutluk’ta arka arkaya gelen depremlerden sonra ülkede can pazarı yaşandı. 6.4 büyüklüğündeki şiddetli depremde 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 600 kişinin de yaralandığı depremde 20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü.

Avrupa art arda gelen depremler ile sarsıldı. İlk depremin yaşandığı Arnavutluk’ta can pazarı yaşandı. Depremin merkez üssü başkent Tiran’ın 34km batısında 6,4 büyüklüğündeki deprem ülkede kargaşa yaşattı. Ölen ve yaralananalar dışında çok sayıda binada hasar meydana geldi. Yerel saate göre 03.54 sıralarında olan depremden sonra 5’in üzerinde çok fazla artçı şok yaşandı.

Türkiye Tiran büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşının olmadığı bildirildi. Büyükelçi 20 Türk’ün kaldığı otelin çöktüğü ama herkesin kurtarıldığını açıkladı. Bir Türk vatandaşının bacağının kırıldığını ve kaldırıldığı hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi bilgisine ulaşıldı.

Ülkeye İlk Yardım Türkiye’den

Ülkedeki depremden sonra harekete geçen Türkiye bölgeye TSK’ya ait uçak ile AFAD ve sağlık bakanlığı ekiplerini gönderdi. Deprem aynı zamanda Yunanistan, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, İtalya, Hırvatistan, Sırbistan’da hissedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştüklerini dile getiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama  “ Arnavutluk’un tüm dostları harekete geçiyor, Erdoğan yardıma hazır olduklarını ifade etti diye açıklama yaptı.Türk Kızılay’ı bölgeye çadır, battaniye ve hijyen setinin yer aldığı 2 Tır ve 8 afet uzmanı gönderiyor. 2 TIR’da tam bin kişiyi barındıracak temel ihtiyaçlar yer alıyor.