Doğu Afrika ülkelerinden birisi olan Cibuti'de sağanak yağış dolayısıyla sokaklar göle döndü. Ülkenin 2 yıllık yağmur yağış miktarı sadece bir günde yağdı. Sağanak bir şekilde yağan ve oldukça etkili olan yağışlar sebebiyle meydana gelen selden ülkede yaşayan 250 bin kişinin üzerinde insan etkilendi.

Yağış sebebiyle Birleşmiş Milletler ve Cibuti hükümeti tarafından ortak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada son günlerde etkili olan sağanak yağışın sebep olduğu sel dolayısıyla ülke genelinde 250 bin kişiden fazla insanın etkilendiği ifade edildi. Toplamda 2 yıla eşit yağışın bir günde yağdığı ülkede, evleri kullanılamaz hale gelen binlerce kişi sığınma merkezlerine yerleştirildi. Çok sayıda ev ve iş yerleri sel sebebiyle kullanılamaz hale geldi.

Küresel Isınma Doğal Afetleri De Beraberinde Getirdi

Cibuti'nin başkentinin farklı yerleşim yerlerinde 14 ilk ve ortaokul sular altında kaldı. Kızıldeniz’in kıyısında bulunan ve çok sayıda askeri üsse ev sahipliği yapan Cibuti’nin, nüfusunun 900 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Küresel ısınma sebebiyle değişen iklimler Kenya ve Somali gibi ülkelerde de aynı felaketlere yol açmıştı.