Başkent Santo Domingo’daki Pantoja bölgesinde, hafta sonu havuza giden 15 yaşındaki Nairobi Montes, 16 yaşındaki arkadaşı tarafından havuza fırlatıldı. Montes havuzdan çıkmaya çalıştıkça genç adam tarafından tekrar havuza fırlatılıp, kendiside havuza girerek genç kızın başını suyun altında tutarak arkadaşının ölümüne neden oldu.

Adı polis tarafından gizli tutulan genç, defalarca havuza fırlatıp başını bastırarak suyun içinde tuttuğu kızın cansız bedeni, havuzdaki bir başka kişi tarafından fark edilerek havuzdan çıkarıldığı ve kızın ölümünden sorumlu gencinde kızın sudan çıkarılmasına yardım ettiği havuzun güvenlik kamerasında dakika dakika görüntülenmektedir.

Yerel basına konuşan kızın ailesi, gencin Montes’e aşık olduğunu ve takibe aldığını belirtti. Görgü tanıkları ise olay günü genç adamın kıskançlık krizi nedeni ile sürekli kızla tartıştığını söylediler.

Olayın görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan genç adamın, üzerinde Montes’in fotoğrafı olan bir t-shirt ile cenazeye katıldığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.