Dünyaa birçok ülkeden koronavirüs salgını ile ilgili olumsuz haberler gelmeye başladı... Türkiye'nin aksine birçok ülkede korona hasta ve vefat sayısının yeniden artmaya başladığı belirtiliyor... İkinci dalga korkusu yayılıyor... İşte son bilgiler... 

İngiltere Sağlık Bakanı: İkinci dalga başladı 

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının Avrupa'da ikinci bir dalga oluşturmaya başladığını belirterek İngiltere'de alınan önlemlerin güncelleneceğini söyledi. 
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, "İkinci bir dalga konusunda endişeliyim. İkinci bir dalganın Avrupa'ya yayılmaya başladığını düşünüyorum. Bu dalganın kıyılarımıza ulaşmasını engellemek için her şeyi yapmalıyız" ifadelerini kullandı. Bakan Hancock, alınacak önlemler noktasında ise hükümetin bugün karantina kurallarındaki değişiklikleri duyurmaya hazırlandığını belirtti. Bu değişikliklerin devam edebileceğini ifade eden Hancock, "Bu, klinik olarak yönlendirilen bir karardır, İngiltere Baş Tıbbi Direktörü Chris Whitty bugün detayları açıklayacak. Söyleyeceğim şey, her zaman insanları korumak için gerekli olanı yapacağız ve bu konuda bilim tarafından klinik kararla yönlendiriliyoruz" şeklinde konuştu. 

Hancock İngiltere'ye dönüşlerde 14 günlük karantina süresinin azaltılması noktasında planlar yapıldığını dile getirirken, hükümetin Avrupa'da vakalar yükseldikçe İngiltere'yi güvende tutmak için acil durum önlemlerini yeniden uygulamaya koymakta tereddüt etmeyeceğini ifade etti. Sadece İspanya değil, tüm Akdeniz ülkelerindeki İngiliz tatilcilerin geri dönüşlerinin karantinakurallarının uygulanmasına rağmen endişe verici olduğunu belirten Hancock, "Her zaman yerine getirmemiz gereken önlemlerin mümkün olan en az yükünü nasıl alabileceğimize bakıyoruz. Ama biz sadece güvenli olanı yapacağız. Bu pozitif test eden insanların karantinada oldukları gün sayısını artırmak anlamına geliyorsa o zaman öyle olsun. Çünkü insanları güvende tutmak için bu önlemler gereklidir" dedi. 

Avustralya da rekor kırdı!

Avustralya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 744 vaka kaydedilirken, 13 kişi hayatını kaybetti. Bu sayıların ülkede salgının başlangıcından bu yana bir günde kaydedilen en yüksek vaka ve ölüm sayısı olduğu belirtildi. 
Avustralya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga endişesi büyüyor. Ülkede vaka sayısındaki artışın hız kazandığı Victoria eyaletinde son 24 saatte 723, Yeni Güney Galler eyaletinde 18, Queensland eyaletinde ise 3 yeni vaka tespit edildiği bildirildi. Avustralya'da tespit edilen 744 vakanın ülkede salgının baş göstermesinden bu yana bir günde kayda geçen en yüksek vaka sayısı olduğu açıklanırken, toplam vaka sayısı 16 bin 295'e yükseldi. Melbourne kentinde 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle Avustralya genelinde virüse bağlı can kaybı sayısı da 189'a ulaştı. Bunun ülkede bir günde yaşanan en yüksek ölüm sayısı olduğu ifade edildi. 
Avustralya'nın 25 milyonluk nüfusunun beşte birine ev sahipliği yapan Melbourne'de iş, gıda alışverişi ve egzersiz yapmak dışında dışarı çıkmak yasak. Kentte halka açık yerlerde maske takılması zorunlu iken, karantina uygulaması da devam ediyor. Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews yaptığı açıklamada, Melbourne'de geçerli olan sokağa çıkma yasağı ve maske zorunluluğunun diğer kentlere de genişletildiğini bildirdi. 

Japonya'da günlük vaka sayısında yeni rekor 

Japonya’da dün ilk kez bin sınırını aşan yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayısı, bugün yeni bir rekor kırarak bin 266'ya ulaştı. 
Dün ülke genelinde tespit edilen günlük vaka sayısının salgının başından bu yana ilk kez bin eşiğini aştığı Japonya’dan bugün de kötü haber geldi. Sağlık Bakanlığı ve yerel hükümetlerin verilerine göre, Japonya’da şu ana kadar doğrulanan en yüksek günlük vaka sayısı olan bin 266 enfeksiyon kayda geçti. Son gelişmeler ülkede Covid-19'a yakalanan toplam hasta sayısını 35 bin 486'ya yükseltirken, bilançoya karantina gemisinde enfekte olan yolcular ve havaalanlarındaki karantina istasyonlarında belirlenen vakaların dahil olduğu ifade edildi. 

Ölü sayısı yükseliyor 
Son 24 saatte 3 kişinin daha korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle Japonya'da Covid-19'a bağlı ölü sayısı bin 19'a ulaştı. Ülke genelinde 90 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten yetkililer şu ana kadar virüsü yenen hasta sayısının ise 24 bin 838 olduğunu açıkladı. Bugün 367 enfeksiyon ile kendi vaka rekorunu kıran başkent Tokyo'daki manzara karşısında ise Vali Yuriko Koike, "Kritik bir durumla karşı karşıyayız ve enfeksiyon sayısında yaşanacak bir patlamanın eşiğinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Önlem vurgusu yapan Koike, gelecek ay itibarıyla bar ve restoran benzeri işletmelerden sübvansiyon koşuluyla faaliyet sürelerini kısaltmalarını isteyeceklerini açıkladı.