Meksika'da gerçekleştirilen operasyon ile 'El Chapo' lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronunun oğlu Guzman Lopez tutuklanmıştı.

Operasyon sonrasında ülke genelinde olaylar başlamış ve sokaklar ateşe verilmişti. Can kayıplarının önüne geçmek adına Meksika polisi, Lopez'i serbest bıraktı.

ABD'de yakalanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan "El Chapo"nun oğlu Lopez kaldığı eve gerçekleştirilen bir operasyon ile yakalanmıştı.

Baskın gerçekleştirilirken cartel üyelerinin ellerinde yer alan ordu tipi ağır silahların yer alması Meksika Polisinin geri çekilmesiyle son buldu. Kartel üyeleri hızlı bir şekilde yollara barikat kurdu. Daha sonra polis arabalarını ve sokaklarda yer alan diğer araçları ateşe verdiler. Güvenlik güçleri ile çatışmaya girince Meksika polisi operasyondan geri çekildi. Meksika polisinin operasyondan geri çekilmesinin nedeni olay yerinde can kaybının olmaması amacı güdüyordu. Geri çekilme başlayınca 'El Chapo' lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronunun oğlu Guzman Lopez serbest bırakıldı.

Kamu Güvenliği Bakanlığından açıklama ile "Bölge içerisinde daha fazla bir şiddet yaşanmaması adına Lopez olmadan geri çekilme kararı aldık" diye belirtti.