Washington merkezli Uluslararası Mülteci Hakları Kuruluşundan Türkiye'ye bir uyarı geldi! Gelen uyarıda Türkiye'ye İdlib’den on binlerce mültecinin daha gelme ihtimali var ifadelerine yer verildi. Uluslararası Mülteci Hakları Kuruluşu batıdaki ülkeleri İdlib konusunda yardım fonu sağlamaya, Türkiye Cumhuriyeti’ni ise Suriye'nin kuzeyinde olan bölgeye yeni mülteci kampları kurmaya davet etti.

Kuruluş, Suriye konusunda yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre Esad rejimi ve Rusya tarafından İdlib ’de yapılan son saldırılar Suriye'de bugüne kadar yaşanmış en büyük toplu göç dalgasına sebep oldu. 500 binin üzerinde insan vatanlarından ayrılmak zorunda kaldı. Saldırıların olduğu bölgede insani bir kâbusa yol açıldı.

Uluslararası Mülteci Hakları Kuruluşuna göre üç buçuk milyonun üzerindeki Suriyeli mülteciye kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti'nin, yapılan saldırıların sonuçlarından dolayı endişeli bir durumda olduğu belirtildi. Yayınlanan rapora göre son yapılan saldırılardan sonra on binlerce Suriyeli mülteci daha Türkiye'ye göç talebinde bulunabilir. Bu yüzden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'nin, Suriye'nin kuzeyinde bulunan kontrollü bölgede acilen yeni mülteci kampları yapması gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin daha önceden yaptığı mülteci kamplarının da insan kapasitelerinin arttırılması ve bu konuda ivedilikle hareket edilmesi gerektiği ifadelerine yer verildi