Irak’ta başbakan Adil Abdulmehdi’nin görevden ayrılmasının ardından Iraklılar, başkent Bağdat ‘ta bulunan ve gösterilerin halen sürdüğü Tahir Meydanı’nda ‘’Güle güle ADİL’’ sloganları eşliğinde gösteri yaptı.Tahrir Meydanında toplanan Irak halkı Abdulmehdi’nin gidişi sonrası sevinç gösterilerinde bulundu.

Göstericiler arasında bulunan Murtaza Lami, basına yaptığı açıklamada  istifa kararının kendileri için memnuniyet verdiğini ancak beklentilerinin devam ettiğini ve taleplerinin bununla sınırlı kalmadığını belirtti. Murtaza Lami ayrıca ‘ilk günden beri istifa istediklerini belirterek bunun gecikmiş bir karar olduğunu ve göstericilerin beklentilerinin sadece birinin karşılandığı anlamına geldiğini söyledi. Lami sözlerine ‘’ devleti soyanların hepsinin yargılanmasını istiyoruz ‘’ diyerek devam etti.  Bugünden sonra Irak’ta erken bir seçim beklediğini ve eğer bir seçim olursa şu anda bulunan siyasetçilerin katılmasını kesinlikle istemediklerini dile getirdi.


İstifa kararının ardından Irak’ta göstericilerin protestolardan vazgeçip vazgeçmeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Bir başka gösterici olan Fehed Hüseyin ise yaptığı açıklamada istifa kararının bir an önce mecliste kabul edilmesini ve kabineden güvenoyunun çekilmesini beklediklerini söyledi. Mukteda es- Sadr’a bağlı koalisyon milletvekillerinden 54 kişininde güvenoyunun çekilmesi için imza toplamaya başladığını açıkladı. Abdulmehdi’nin istifasından sonra Irak meclisinden olağanüstü bir oturumla toplanması bekleniyor.