Birkaç aydır devam eden protesto gösterilerinin etkisini azaltmadan devam ettiği Irakta, göstericiler Irak'ın Necef şehrinde İran Başkonsolosluğu Binasını Molotof kokteylleri ve birtakım yanıcı maddeler ile ateşe verdi. Konsolosluğun ateşe verilmesinin ardından sokağa çıkma yasağı getirildi.

Komutanlık Tarafından Sokağa Çıkma Yasağı

Irak'ın Necef şehrinde hükümet karşıtı yapılan protestoların büyümesi sonucu Necef komutanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada tüm şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi belirtildi.

Necef komutanlığı sokağa çıkma yasağının kaç gün süreceğine dair herhangi bir bilgi vermedi. Diğer yandan Irak'ın başkenti Bağdat’ın yanı sıra, güneyde bulunan Zikar, Kadisiye ve Musanna şehirlerinde de güvenlik güçleri ve protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı. Yaşanan arbedeler sonucu yüzlerce göstericinin yaralandığı belirtildi. Yaralanan protestocular ile ilgili açıklama yapan yetkililer, yaralanmaların konsolosluk binası önündeki aşırı izdiham ve güvenlik güçlerinin attığı gaz bombası sebebiyle meydana geldiğini belirtti. Ayrıca konsolosluk önünde güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sebebiyle 8 gösterici hayatını kaybetti

Irak’ın bazı şehirlerinde meydana gelen olaylar ve büyüyen protestolar sebebiyle resmi tatil ilan edildi.