İran'da Devrim Muhafızı Genel Komutanı olarak görev yapan ve general rütbesinde bulunan Hüseyin Selami bir süredir İran'da devam eden benzin zammı gösterileri ile ilgili Fransa, İngiltere, ABD ve Suudi Arabistan’ı suçladı. General Hüseyin Selami yaptığı açıklamada “Eğer bizim kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz” ifadelerini kullandı.

İran'da bir süre önce benzin fiyatlarına %300 zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından ülke genelinde protesto gösterileri başlamıştı. Yapılan protestolar ise hala hızını kesmeden devam ediyor. Trafikteki sürücüler araçlarının kontaklarını kapatarak hükümetin bu kararını protesto ederken diğer göstericiler ise ülkenin çoğu yerindeki kamu binalarına saldırı düzenledi. Yapılan bu gösterilerle ilgili devrim muhafızları komutanı olarak görev yapan Hüseyin Selami’den yeni bir açıklama geldi. Suudi Arabistan, ABD, İngiltere ve Fransa’yı suçlayan komutan bu 4 ülkeye “Eğer bizim kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz” ifadelerini kullandı.

Karşı Eylemler

İran'da hükümet yanlıları, yapılan benzin zammı protestolarına karşılık olarak Başkent Tahran'da birtakım gösteriler düzenledi. İsrail, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri aleyhine çeşitli sloganlar atıldı. Ayrıca benzine yapılan yüzde 300'lük zamma karşı çıkanlar fitneciler olarak nitelendirildi.

İntikamsız Bırakmayacağız

General Hüseyin Selami Tahran’daki gösteride yaptığı konuşmada, yapılan protestoları senaryo ve savaş şeklinde nitelendirdi. Sözlerine devam eden komutan “Uluslararası ve çok büyük bir savaştayız. İran'ın sokaklarında başlayan bu savaşın senaryosu Uluslararası bir boyuta sahip. Ancak bu savaş tamamlandı. Düşmanlarımızın hiçbir adımını intikamsız ve cevapsız bırakmayacağız” sözlerini kullandı.