"NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" sözleriyle ülkemizde tepkilerin odağı olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a bir tepkide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Maltepe’de yapılacak olan Marmara Üniversitesi bünyesindeki Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinin temel atma töreninde konuşan Erdoğan: "inşa edilecek Külliye’nin Marmara Üniversitesini vizyonuna ve hedeflerine bir aşama daha yaklaştıracağını ve konumu ve mimarisiyle tarihimize, medeniyetimize yakışacak bu eserin Marmara Üniversitesine kazandırılmasına emeği geçecek olanlara teşekkürlerini ilettiğini belirtti’".

Ülkeyi yöneten kişiler olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirten Erdoğan, sıranın dekanlarda, rektörlerde ve hocalarda olduğunu belirtti.  Dünya çapında bir yükseköğretim kurumu haline gelebilmenin hocaların ve öğrencilerin karşılıklı çabalarına bağlı olduğunu söyleyen Erdoğan, Köklü bir anlayış değişikliğine ihtiyacımız var dedi.

Üniversitelerdeki her bir hocanın kendi hocasını geçecek başarılar ortaya koymasıyla belirlenen hedeflere kısa sürede ulaşa bilineceğini belirten Erdoğan, bu konuda üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizin bilinmesini istiyorum ve üniversitelerdeki hocalarımıza güveniyor ve inanıyorum dedi.

Türkiye’de yıllarca şark ve garp medeniyetleri tartışması yapıldığını söyleyen Erdoğan, bunların birbirlerinin karşıtı gibi gösterildiklerine şahit oluyoruz dedi. Ülkemizde Batılılaşmak adına dinimizi değiştirme tartışmaları yapıldığı dönemler yaşandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanları gördüğünü belirten Erdoğan, NATO tartışmalarına dikkat çekti. NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti söylemiyle dikkat çeken Macron’a "Önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Bu tür ifadeler senin türündeki beyin ölümünü gerçekleştirmiş olanlara yakışır, sen NATO’YA karşı kendi yerine getirmen gereken görevleri yerine getir" dedi.