Türkiye bu duruma kayıtsız kalmadı. Filistin’e yardım eden Türkiye(TİKA), Gazze Şehrinde 1100 aileye içlerinde gıda kolisi, yastık, çanta, mutfak malzemesi, mutfak tüpü ve ocak bulunan yardım paketi dağıttı.

İsrail Tarafından Gazze’ye Son Saldırı!

12 Kasım'da İsrail ordusunun Gazze'de İslami Cihat Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından birinin evine saldırması sonrası bölge de hareketlenmeler başlamıştı. Bu saldırılarda 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı.

TİKA’nın Filistin'deki Faaliyetleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), son 10 yıldaki projeleriyle Filistinlilerin ihtiyaçlarına destek oluyor.

TİKA 2005 yılında eğitim, sağlık, acil yardım, su ve kamu sağlığı, gibi alanlarda yüzlerce projeyi hayata geçirmek için Filistin Ofisi'ni açtı. TİKA tarafından yaptırılan Gazze şehrindeki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi de yakında faaliyete geçiyor. Yaptırılan hastanenin "Filistin'in en büyük modern hastanesi" olacağı belirtiliyor.

Filistin de Her Şehir de Bir Okul" projesi ile TİKA şimdiye kadar Filistin'in farklı şehirlerinde 6 okul açtı. Bu okullarda binlerce Filistinli eğitim görüyor. Ayrıca Filistin de tarımının gelişmesinde de büyük rol oynayan TİKA, ülkedeki Abasan zeytinyağı üretim tesisini kurdu. TİKA bu üretim tesisini Gazze'deki çiftçilerin hizmetine sundu.

Nebi Musa Şenliğine TİKA’dan Destek

Selahaddin Eyyübi tarafından başlatılan ve İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesiyle sona eren Nebi Musa Şenlikleri de 2014 yılından beri TİKA'nın desteğiyle yeniden devam etmekte.