İlerleyen yıllarda ‘Elektrikli Otomobiller’ günlük yaşayışımızın içine girecek. Elektrikli otomobillere doğru ilerleyiş ve gelişmeler var. Dizel ve benzinli motorlarda 20 bin değişik parça bulunuyor. Ama elektrikli motorlarda ise sadece parça var.

Elektrikli araçlar, ömür boyu garantili satılacak ve sadece satıcılar tarafından tamir edilecek. Bir elektrikli motorun çıkarılması ve değiştirilmesi sadece 10 dakika sürecek. Arızalı elektrikli motorlar, bayide tamir edilmeyecek. Sadece robotlarla tamir edilen bölgesel bir tamirhaneye gönderilecek. Elektrikli motorun arıza lambası yandığı taktirde, arabanız, taşıt yıkanmaya benzeyen bir istasyona götürülecek. Siz istasyonda bir fincan kahve içerken aracınız tamir edilecek.

Dünyada benzin pompaları gidecek, yerine sokak köşelerinde elektrik dağıtan sayaçlar gelecek. Dünyada şirketler, elektrik şarj istasyonları kuracak. Günümüzde şarj istasyonları kurulmaya başlanıldı. Akıllı büyük otomobil üreticileri, sadece elektrikli araç üreten yeni tesisler kurmak i.in bütçeler ayırdılar. Petrole olan ihtiyaç azalacak. Petrolden başka üretimi olmayan zengin ortadoğu ülkeleri sıkıntı görebilecek düşüncesindeyim. Gençler, kişisel araçları sadece müzede görebilecektir.

DEVAMI: GELECEK SAYIDA…

KAYNAK: Çeşitli kaynaklardan alınmıştır.