Özel eğitim kurumları derneği (ÖZ-KUR-DER) yönetim kurulu üyesi Ahmet ÇEVİK 2019 yılında 8. sınıfı başarı ile tamamlayan 1 milyon 210 bin 112 öğrenciden 1 milyon 74 bin 13’ünün LGS sınavına katılmak için başvurduğunu söyledi. 2020 yılında 1.8 milyon 8. sınıf öğrencisi bulunduğunu belirten Çevik LGS’ye katılım oranının dikkate alındığında yaklaşık olarak 1.6 milyon öğrencinin 2020 yılında yapılacak olan LGS sınavına başvuru yapmasını beklediklerini söyledi.

2012 yılında sistem değiştirilerek 4+4+4 eğitime geçilmesi ile birlikte ilkokula başlama yaşının da alınan bir karar ile düşürülmesi üzerine 2012 yılında ilkokula başlayan öğrenci sayısı 800 bin daha çok oldu. Bu nedenle bu yılki yapılacak olan sınava katılımın fazla olacağını söyledi. Yaklaşık 6 ay sonra sınava girecek öğrencilere ve ailelerine bir takım görevler düştüğünü belirten Çevik şöyle devam etti: LGS’de soruyu anlamak çok önemli bazı sorularda soruyu anlamak cevabı bulmaktan daha zor. Bir konuyu bilmek yetmiyor soruyu çözmek için o bilgiyi doğru yorumlamakta gerekiyor. Öğrencilerin kendilerine doğru hedef koymaları gerektiğinin altını çizen Çevik öğrencilere her gün kitap okumalarını, düzenli ders çalışmalarını, günlük tekrar yapmalarını ve ezber yapmadan farklı kaynaklardan test çözmeleri gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin sadece sınava değil öğrenmeye odaklanmalarını, bunu başardıkları taktir de zaten sınavda başarılı olacaklarını söyledi.