Bilnet Okullarının uzaktan eğitim programı yürüttüğü uzaktan eğitim platformunda tüm sınıflar konu anlatım videoları, online deneme ve sınavları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere her yaş düzeyine uygun olarak videolarla desteklenen yüzlerce içerik yer alıyor.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak tanımlanan COVID-19 küresel düzeyde pek çok boyutta krize neden oldu. Millî Eğitim Bakanlığı'nın aldığı uzaktan eğitimi uzatma kararı ile evde geçirilen süre 7 haftayı geçti. Bu süreçte Bilnet Okulları, “Bilnet Live Academy” platformunu devreye sokarak beş yüz yedi sanal sınıfta yaptıkları canlı derslerle öğrencilerin günlük yaşam bağlantısını kolaylıkla kurmasını ve planlanan derslere aktif bir şekilde katılmalarını sağladı. Bilnetli öğrenciler, uzaktan eğitim platformunda temel derslerin yanında yabancı dil, kodlama, müzik ve resim derslerinde yüzlerce adet içeriğe ulaşırken, öğrenciler bugüne kadar online sınavlarda 6 bin soru çözümü gerçekleştirdi. Bilnet Okullarının, online eğitim platformuna günlük ortalama giriş yapan bin 112 öğretmen, bugüne kadar günlük 5 yüzden fazla online derste 16 bin 500 dakika konu anlatımı yaptı. 

Bilnet Okullarının Online Eğitiminden Çocuklar ve Veliler Mutlu 

Türkiye genelinde, Ankara Çayyolu, Ankara Yenimahalle, Balıkesir, Bodrum, Denizli İstanbul Beylikdüzü, İstanbul Kartal, İzmir Bornova, İzmir Karşıyaka, Kocaeli, Sakarya ve Samsun’da kampüsü bulunan Bilnet Okullarında online eğitimden hem öğrencilerin hem de velilerin memnun olduğunu belirten Bilnet Okulları Yöneticileri; “Pandemi dolayısıyla öğrencilerinin eğitimlerinin aksamadan devam etmesi için “Bilnet Live Academy” platformunu geliştirdik. Bu platform sayesinde haftanın her günü yapılan canlı dersler sayesinde öğrencilerin olayları analiz edip yorumlamaları, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri, evrensel değerler ve kültürel farklılıkları kavramaları, bilimsel ve sosyal alanda kendilerini ifade etmeleri için çeşitli fırsatlar sunuluyoruz. Bu 7 haftalık dönemde toplamda 5 binden fazla içerik üretimi ile online/offline eğitim süresi 800 bin dakikayı geçti.” dedi.

Bilnet Okulları Eskişehir Yerleşkesi 2020-2021 Öğretim Dönemine Hazır

Bilnet Okulları, okul öncesi, ilkokulu ve ortaokulu ile 2020-2021 Öğretim yılına kapılarını açacak olan Eskişehir kampüsü ile istikrarlı büyümesine devam ediyor. Yeni öğretim yılında tam donanımlı bir kampüsle öğrencileriyle buluşacak olan Bilnet Okulları, tüm kampüslerinde uyguladığı eğitim müfredatını Eskişehir kampüsünde de uygulayarak sadece akademik alanda değil 21. yüzyıl ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerin yabancı dil, spor, kültür, sanat ve teknoloji alanlarında da kendilerini en üst seviyeye çıkaracak bir eğitim almalarını hedefliyor. 

Kişiye Özel İngilizce Eğitimi 

Bilnet Okulları “Digital Learning” platformundan öğrencilerine İngilizce derslerini yıllık plan doğrultusunda haftalık videolar olarak sunarken aynı zamanda tüm öğrencilerine “Digital Learning” platformundaki konularla paralel olarak canlı derslerle de destek vermektedir. Öğrencilerin öğrenme yaşantılarına yön verecekleri, okuma, konuşma, karşılıklı konuşma ve yazma gibi dil becerilerini  kullanacakları, edindiği bilgi ve becerilerini günlük hayatta etkili bir şekilde kullanacakları bir geleceğe yoğunlaştırılmış bu canlı dersler ile taşıma fırsatı bulurken, el becerini ve dinleme becerilerini geliştirmek için hazırlanan el işi sanatları videoları ile desteklenen uzaktan eğitim sürecinde, öğrenciler hem eğlenerek öğrenmekte hem de yabancı dili etkin ve etkili olarak kullanma fırsatı bulmaktadırlar.