İrfan Üstündağ - Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okuldan uzak kaldıkları süreçte e-twinnig projeleriyle üretmeye, öğrenmeye devam ediyor. Edebiyat öğretmenleri Ayşe Arslan ve öğrencileri otizme ve diğer engelli gruplarına dikkat çekmek, otizmin bir hastalık değil farklılık olduğunu yaymak amacıyla Türkiye’de 9 ,  Ukrayna’dan 1 ortakla  “Beni De Fark Et”  uluslararası e Twinnig projesi başlatmışlar, pandemi sürecinde çalışmalarına online devam ettiler. 

Ayşe Arslan, "Proje kapsamında öğrenciler farklı okul ve ülke öğrencileriyle tanışma, çalışma imkanı buldular. Yeni nesil Web 2 araçlarını kullanarak özgün, yenilikçi ürünler ortaya çıkardılar, afiş, logo ,kitap ayracı ve takvim tasarladılar, çengel bulmaca, yapboz, renleri bul oyunu geliştirdiler, kahooat  hazırladılar ve online oynadılar, otizm farkındalık videoları çektiler  bunu e kitap haline getirdiler, engelli akranları için sesli hikaye kitabı oluşturdular dedi.  Her çalışmada, her üründe  özgüvenlerinin arttığını  bunun da ders başarılarını olumlu  yansıdığını belirtti.  Öğrencilerim akranlarına örnek oldu  e Twinning ‘e ilgiyi arttırdı" dedi. 

Edebiyat öğretmeni Ayşe Arslan, "Projede  çalışan, üreten, projeye çok  çok  emek veren   öğrencilerimle gurur duyuyor , bu serüvende her türlü ilgiyi ve desteği sağlayan Sayın  Okul Müdürüm İlhami Can ‘ a teşekkür ediyorum" diye konuştu.