Törende konuşan Prof. Dr. Döğeroğlu, “Üniversitemizin en büyük gücü nedir diye sorarsanız, hiç kuşkusuz sahip olduğumuz akademik ve idari kadromuz. Sizlerin yaptığı çok başarılı çalışmalar sayesinde üç yılı geride bırakırken büyük bir mesafe de kaydettik. Kendimizi araştırma odaklı üniversite olarak nitelendiriyoruz ve bunu her vesileyle de paylaşıyoruz. Üniversitemizi,  araştırma ekosisteminde bütünsellikle yönetmeye gayret ediyoruz. Bu süreci yönetirken de öğrencilerimizi araştırma ekosistemimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörlüğümüz, Fakülte ve Yüksekokullarımızla, özellikle de Lisansüstü Eğittim Enstitümüz ile birlikte iş birliği halinde süreci yönetmeye çalışıyoruz. Araştırma performansımızı her geçen yıl arttırmaya ve bunu yaparken de topluma katkı sağlayacak projeler içerisinde de olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Döğeroğlu, 2020 yılı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasına geçen yıl 19. Sıradan giriş yapmış olmamız ve URAP Türkiye sıralamasına kurulduğumuz ilk yıllara rastlayan 2018 ve 2019 yıllarındaki, sadece iki yıllık performansımız ile değerlendirildiğimiz için dezavantajlı bir konumda olmamıza rağmen 87. Sırada yer alarak üniversitemizin sahip olduğu araştırma potansiyelini de göstermiş olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Döğeroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Üniversitemizin üç yıl önce yeni ismi ile birlikte yapılanma sürecine girmiş olması nedeniyle, üniversitelerin beş ile yedi yıllık araştırma performanslarının değerlendirildiği uluslararası endekslerde henüz görülmediğimizi de ifade ederek birkaç sene içerisinde sıçramalı bir şekilde uluslararası endekslerde görünürlüğümüzün epeyce iyi yerlerde olacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Her yıl artan, yayın, proje, atıf ve patent sayılarımız, öğlencilerimizin son birkaç yıldır TEKNOFEST’de, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar daha iyisini yapabileceğimiz ve her geçen sene bu başarılara yenilerini ekleyebileceğimiz konusunda da bizleri umutlandırıyor”.

Küresel rekabet ortamında başta 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz ve 11. Kalkınma Planımızda belirtilen konu başlıkları ile ülkemizin teknolojik öncelikleri olmak üzere, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde en büyük görevin üniversiteler düştüğünü belirten Prof. Dr. Döğeroğlu, bunun için de canla başla çalıştıklarını ifade etti.