Geleceğin gençlerine lise ve üniversite sıralarında siber güvenlik uzmanlığı kazandırmak için yola çıkan Berqnet Firewall başlattığı projenin kapsamında “Her Okula Bir Siber Güvenlik Laboratuvarı” projesi verimli bir şekilde uygulanarak 1 yılda 900 öğrenci 100 öğretmene siber güvenliği okuryazarlığı eğitimi verdi.

Logo yazılımın 35 yıllık tecrübeleri ile çalışmalarına devam eden Berqnet tarafından hayata geçirilen ve imzasını taşıyan proje hızla devam ediyor. Son olarak Kocaeli Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine siber güvenlik laboratuvarı kurularak öğretmen ve öğrencilere siber güvenlik ekosistemi, gelişen teknoloji çağında güvenliğin önemi ve firewall ürünleri hakkında detaylar verildi. Proje ile müfredatlarında bilişim dersleri bulunan okullara teknik altyapı ve laboratuvar kurulumuna ek olarak siber güvenlik eğitimleri veriliyor. Eğitimlerde bugüne kadar 100 öğretmen ve 900 öğrenciye ulaşıldı.

Türkiye’nin siber gücüne destek olmayı hedeflediklerini belirten Berqnet Firewall Genel Müdürü Dr. A. Murat Apohan “siber güvenliğin önemini vurgulayarak, eğitime %100 destek misyonu ile her okula siber güvenlik laboratuvar kazandırmak istiyoruz. Ayrıca bilişim alanında dersleri bulunan okulların müfredatlarına alınması için gereken girişimlerini yaptıklarını anlattı. Birçok noktada da çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.